Θρήνος στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού: Οδηγός αγώνων και η κοπέλα του πέθαναν από μυστηριώδεις ασθένειες

Ένας οδηγός αγώνων και η κοπέλα του πέθαναν μετά από πυρετό, πόνο και εξανθήματα στο σώμα τους.

Ο οδηγός αγώνων Ντάγκλας Κόστα και η κοπέλα του, Μαριάνα Γκιορντάνο, εμφάνισαν για πρώτη φορά συμπτώματα στις 3 Ιουνίου. Ο Ντάγκλας, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα AMG Cup Brasil έναν διαγωνισμό μηχανοκίνητου αθλητισμού για αυτοκίνητα Mercedes μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη περιοχή Ζουντιάι της Βραζιλίας.

Ο θάνατος του 42χρονου αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 8 Ιουνίου. Διερευνάται ως ύποπτος δάγγειος πυρετός, κηλιδωτός πυρετός και λεπτοσπείρωση.

Η Μαριάνα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Ο θάνατός της θα διερευνηθεί επίσης ως τα ίδια ύποπτα νοσήματα. Ο δάγκειος πυρετός είναι μια οξεία ιογενής νόσος που μεταδίδεται από τα κουνούπια, που χαρακτηρίζεται από πονοκέφαλο, πυρετό, πόνους στις αρθρώσεις και δερματικό εξάνθημα. Ο κηλιδωτός πυρετός είναι οποιαδήποτε από τις διάφορες σοβαρές εμπύρετες ασθένειες που χαρακτηρίζονται από μικρές ακανόνιστες κηλίδες στο δέρμα.

Και η λεπτοσπείρωση είναι οποιαδήποτε από πολλές μολυσματικές ασθένειες που προκαλούνται από σπειροχαιτικά βακτήρια του γένους Leptospira, που μεταδίδεται στον άνθρωπο από ζώα και χαρακτηρίζεται από ίκτερο, μηνιγγίτιδα και νεφρική ανεπάρκεια. Ο Ντάγκλας, ο οποίος ήταν επιχειρηματίας, κηδεύτηκε στην Ιτουπέβα (περιοχή της Βραζιλίας) στις 9 Ιουνίου, ενώ η Μαριάνα κηδεύτηκε στο Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική επιτήρηση του νοσοκομείου, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί μια αγροτική περιοχή στο Καμπίνας πριν από τις 3 Ιουνίου και μια άλλη στην Καμαντουκάια στις 3 Ιουνίου και 4 Ιουνίου. Το Δημαρχείο της περιοχής ανέφερε σε δήλωση του: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ασθενείς επισκέφθηκαν την περιοχή του Mόντε Βέρντε την ημέρα που άρχισαν τα συμπτώματα, είναι απίθανο να προσβλήθηκε εκεί κηλιδωτός πυρετός, λόγω της περιόδου επώασης της νόσου, η οποία ποικίλλει από δύο έως 14 ημέρες». 

Οι αρχές πρόσθεσαν ότι ο δήμος δεν είχε αναφέρει κρούσματα κηλιδωτού πυρετού ή αστεριών για περισσότερα από 20 χρόνια. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Ακόμη και με την πιθανή μόλυνση που προέρχεται από την περιοχή, θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες επιδημιολογικής έρευνας για να διασφαλιστεί η υγεία όλων των κατοίκων και των τουριστών». 

Βιολογικά δείγματα θα σταλούν στο ινστιτούτο Αντόλφο Λουτζ στις 12 Ιουνίου για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου του ζευγαριού. Ο αδερφός της ΜαριάναΜάρσιο Γκιορντάνο, απέτισε φόρο τιμής στο εκλιπόντα ζευγάρι, γράφοντας: «Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήσασταν μαζί, είχατε μια έντονη σχέση, αλλά δεδομένου ότι δεν διαρκούν όλα για πάντα, φύγατε, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό σε όλα μας. Και τίποτα, ούτε ο χρόνος, δεν θα το σβήσει αυτό». 

Και πρόσθεσε για τον Ντάγκλας: «Γνωριστήκαμε στο Ιντερλάγκος, γίναμε φίλοι και πριν το καταλάβω έγινες κουνιάδος μου, και τι κουνιάδος ήσουν, καλός τύπος. Σε ευχαριστώ για όλα». 

Σε ανακοίνωσή του, το AMG Cup Brasil είπε: «Σε όλα τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους, τα θερμά μας συλλυπητήρια. Γνωρίζουμε πόσο αξιοθαύμαστος ήταν ο Ντάγκλας ως άνθρωπος και πώς αναμφίβολα θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στις καρδιές όλων όσοι είχαν την τιμή και χαίρομαι που τον γνωρίζω».