Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τούμπα ο καιρός – Έρχεται κύμα ζέστης, πού θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Καλοκαιρινός καιρός θα επικρατήσει στη χώρα μας, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, το επόμενο διάστημα, στην Ελλάδα, φτάνει ένα κύμα ζέστης, με τη θερμοκρασία θα φτάνει τους 36 βαθμούς σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρα.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καλοκαιρινό καιρό

Αναλυτικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογραμμίζει:

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με τον καιρό να εναρμονίζεται με το ημερολόγιο το οποίο σε μόλις λίγα 24ωρα μας βάζει κι επίσημα στο Καλοκαίρι, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη μας, είναι η μετατόπιση μιας πολύ θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής (πορτοκαλί – κόκκινες αποχρώσεις) προς την περιοχή μας και που θα ανεβάσει τον υδράργυρο σε λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τον μήνα Ιούνιο μια ενδεικτική μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι οι 32 περίπου βαθμοί κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντήσουμε θερμοκρασίες κοντά στους 34 με 36 βαθμούς κελσίου, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω, με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στον Θεσσαλικό – Αργολικό κάμπο, προς τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο εσωτερικό νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Έτσι λοιπόν η αστάθεια θα περιοριστεί αρκετά και κατά κανόνα σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας αργά τα απογεύματα, ενώ ταυτόχρονα μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός βοριάς, που από τη μια θα δροσίζει από την άλλη όμως θα αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πόσο θα διαρκέσει ο καλοκαιρινός καιρός

Ένα μέτριας έντασης λοιπόν κύμα ζέστης και σχετικά αργοπορημένο φαίνεται να μας απασχολεί την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας, με τις αστάθειες να παίρνουν «ρεπό» χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι πήραν την καλοκαιρινή τους άδεια.

Οπότε σύντομα θα τις βρούμε και πάλι μπροστά μας!

Μέχρι τότε όμως,

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ κι επίσημα!».