Ρόδος: Ελαφάκι γεννήθηκε μέσα στις φλόγες – «Το βρήκαν στα καμένα σε πολύ κακή κατάσταση» (Βίντεο)

Δυστυχώς η μητέρα του δεν ζει…

Συγκινητική είναι η ιστορία που εκτυλίχθηκε στη Ρόδο , όταν εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι, το οποίο και διέσωσαν.

Το ελαφάκι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν δεχόταν ούτε νερό, ενώ ήταν φανερά εξουθενωμένο και νωθρό. Οι εθελοντές μετέφεραν το ελαφάκι αυτό στη φάρμα του Στέργου Σεντονά, ο οποίος επίσης κατάγεται από το χωριό Απόλλωνα και διατηρεί μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση», είπε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κ. Στέργος Σεντονάς. «Το βρήκαν στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε, ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης. Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά και άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Μέσα στις στάχτες και την κόλαση της φωτιάς στη Ρόδο γεννήθηκε αυτή η ψυχούλα! Δυστυχως η μητέρα δεν ζει…

Δημοσιεύτηκε από Stergos Sentonas στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023

Πηγή: rodiaki.gr