Θρίαμβος για την Εθνική Πόλο: Πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Στο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, δηλαδή είτε τη Γαλλία, είτε την Ουγγαρία

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η Εθνική πόλο ανδρών , καθώς έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα στην Ιαπωνία, διέλυσε τη Σερβία με 13-7 (πρώτη νίκη σε αυτή τη διοργάνωση) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Γαλλία και Ουγγαρία, διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο.

Παράλληλα, με την πρόκριση στον τελικό, η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ζερδεβάς, ο οποίος έκανε τρομερές επεμβάσεις, ενώ όλη η ελληνική άμυνα ήταν συγκλονιστική.

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-2

Eλλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος

Σερβία (Στεφάνοβιτς): Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγιεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 2, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.