Πώς είναι να ζεις σε σε 5 τετραγωνικά: Το διαμέρισμα των 400 ευρώ στη Σεούλ που έγινε viral

Ένα βίντεο στο TikTok με ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας σήκωσε μεγάλη συζήτηση.

Η ανεύρεση σπιτιού είναι εξαιρετικά δύσκολη το τελευταίο διάστημα. Ειδικά αυτή την περίοδο, κατά την οποία χιλιάδες φοιτητές ψάχνουν ένα διαμέρισμα σε κάποια μεγάλη πόλη, προκειμένου να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο, οι καλές περιπτώσεις είναι ελάχιστες.

Βλέπουμε συχνά όλο και μικρότερα σπίτια να νοικιάζονται για αρκετά μεγάλα ποσά, κάτι που στο παρελθόν συνέβαινε μόνο στο εξωτερικό. Για παράδειγμα στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι είναι αρκετά συνηθισμένο να μένει κάποιος σε λίγα τετραγωνικά. Όμως, την περσινή σεζόν το είδαμε και στο Παγκράτι, με ένα σπίτι μόλις 11 τετραγωνικών.

Αυτή τη φορά σε ένα βίντεο στο TikTok που έγινε viral, είδαμε το – ίσως – μικρότερο διαμέρισμα του κόσμου, το οποίο είναι μόλις 5 τετραγωνικά μέτρα! Βρίσκεται στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας και νοικιάζεται για 400 ευρώ τον μήνα.

@marjory.alxt Goshiwon life ✌🏻 #goshiwon #goshiwontour #goshiwon? #고시원 #고시원생존기 #korea #korealife #koreanlifestyle #lifeinkorea #서울 #southkorea ♬ Seven (feat. Latto) – Clean Ver. – Jung Kook & Latto

Το συγκεκριμένο δωμάτιο – γιατί διαμέρισμα δύσκολα το λες – βρίσκεται σε ένα μεγάλο συγκρότημα κατοικιών, ενώ το μπάνιο του είναι κοινόχρηστο. Επίσης, δεν διαθέτει κουζίνα, καθώς κι αυτή βρίσκεται σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο, στον οποίο οι ένοικοι μπορούν να πάνε και να μαγειρέψουν το φαγητό τους.

Αν λάβουμε υπόψη την τιμή του, η οποία είναι αρκετά υψηλή για 5 μόλις τετραγωνικά, τότε το δωμάτιο αυτό λογικά βρίσκεται σε κάποιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. Πάντως το συγκεκριμένο βίντεο ξεπέρασε γρήγορα το ένα εκατομμύριο προβολές, με χιλιάδες χρήστες να σχολιάζουν έντονα το ποσό που ζήτησε ο ιδιοκτήτης του για να το νοικιάσει.

Εσύ θα μπορούσες να μείνεις σε έναν τόσο μικρό χώρο;