Παύλος Κοντογιαννίδης: «Με 1.200 ευρώ παλεύουμε να ζήσουμε»

Μιλώντας λίγο πριν από τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος του Κινήματος Φτωχών Ελλάδος και γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

Ο διάσημος ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, που είχε εκλεγεί το 2012, θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στον στίβο των εκλογών στις 21 Μαΐου ως ιδρυτής του Κινήματος των Φτωχών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, ο Παύλος Κοντογιαννίδης αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά τις περικοπές στις συντάξεις στην καθημερινότητά του.

«Θα δηλώσω πως είμαι ένας συνταξιούχος ηθοποιός, ο οποίος έβγαλε σύνταξη 2.500 ευρώ διότι είχα 18.000 ένσημα στην ελεύθερη αγορά θεάματος. Πράγμα πολύ δύσκολο.

Με διάφορους όμως τρόπους και διάφορα κόλπα πετσοκόφτηκε η σύνταξη και φτάσαμε στα 1.200 ευρώ. Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου, που σπουδάζει. Και να είναι καλά το παιδί θα δουλέψει και αυτή. Άρα ανήκουμε στην κατηγορία που παλεύουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», σημείωσε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Όσο για το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος, σημείωσε πως αποτελεί ένα πλατύ, ανθρώπινο κίνημα. Απευθύνεται, όπως σημείωσε, σε 4.200.000 Έλληνες που ανήκουν είτε στα όρια της φτώχειας είτε δίνουν τον αγώνα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

«Από Παύλος έγινα… Ευαγγελίστα»

«Το 2012 κατέβηκε ο Γιάννης Δημαράς με ένα πολιτικό σχήμα που είχε κάνει, το Άρμα Πολιτών, σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

Και προσπαθούσε να με πείσει να κατέβουμε διότι δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να βγει βουλευτής από αυτόν τον σχηματισμό.

Εγώ δεν ήμουν μέλος, απλά ήμουν φιλικά προσκείμενος. Εκλέχθηκα και έμεινα βουλευτής για δυο μέρες. Γιατί λειτούργησε αυτό το φοβερό που λένε συνταγματικά πως, όταν οι εκλογές γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι επόμενες εκλογές γίνονται με λίστα.

Κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει ποιους θα βάλει στη λίστα. Είθισται δημοκρατικά να μπαίνει αυτός που πήρε στις προηγούμενες περισσότερους ψήφους. Αλλά δεν γίνεται αυτό και μπαίνουν συνήθως οι στενά κομματικοί φίλοι και ο περίγυρος.

Επειδή λοιπόν εγώ δεν ανήκα σε αυτή την περίπτωση, δεν μπήκα στη λίστα. Και έγινα αντί για Παύλος… Ευαγγελίστα που λένε!

Είμαι βουλευτής δύο ημερών και, όσο κι αν αυτό μπορεί να φανεί αστείο, η εμπειρία των δύο αυτών ημερών ήταν συγκλονιστική. Δηλαδή όταν μπήκα μέσα στη Βουλή, τη μέρα που ορκιστήκαμε, ένιωσα ένα δέος και έπαθα σοκ», υπογράμμισε.