Καιρός: Βροχές, ζέστη και… αφρικανική σκόνη τις επόμενες μέρες

Με βροχές θα κυλήσει σήμερα η μέρα, 16 Μαΐου 2023, χάρη στις οποίες θα καθαρισθεί η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη. Παράλληλα ο καιρός αναμένεται να σταθεροποιηθεί από την Παρασκευή, την Κυριακή, όμως, θα έχουμε νέο κύμα βροχών.

Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι βροχές θα ξεκινήσουν την Τρίτη από το Ιόνιο και κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μάλιστα, λιγότερο πιθανό είναι να εκδηλωθούν βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησααλλά εκεί θα επικρατήσει συννεφιά.

Ο υδράργυρος στα δυτικά και βόρεια θα προσεγγίσει τους 24-26 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στα ανατολικά και νότια θερμοκρασίες κοντά στους 26-28 βαθμούς Κέλσιου.

Η συννεφιά θα αυξηθεί το μεσημέρι και το απόγευμα και στην Αττική ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην από το απόγευμα και έπειτα.

Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ των 17-28 βαθμών Κέλσιου. Μέχρι αργά το απόγευμα, βέβαια, σε ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες.

Στην συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ των 16-24 βαθμών Κέλσιου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με λιγότερες βροχές και την Πέμπτη θα δούμε αρκετές βροχές στα βορειοανατολικά τμήματα.

Ο καιρός θα βελτιωθεί Παρασκευή και Σάββατο, ωστόσο θα υπάρχει και πάλι αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Την Κυριακή ο καιρός ξαναχαλάει, με λασποβροχές να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.