«Διαπόμπευση, εκβιασμοί»: H φαρμακερή ατάκα της Σίσσυς Χρηστίδου για τον χωρισμό της από τον Θοδωρή Μαραντίνη

Για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη του Θοδωρή Μαραντίνη στο «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία αμέσως μετά τη συγκεκριμένη εμφάνιση του πρώην συζύγου της είχε δώσει δημόσια απαντήσεις μέσω του δικηγόρου της.

Τώρα, η παρουσιάστρια του Mega έκανε δηλώσεις στον δημοσιογράφο της εκπομπής Breakfast@Star, Στέλιο Δρουμαλιά, κάνοντας λόγο για «τεράστια ψέματα», μη παραλείποντας παράλληλα να συμβουλέψει τις γυναίκες που θέλουν να χωρίσουν «να μην φοβούνται τη διαπόμπευση, την κοινωνική αποστράγγιση και τους εκβιασμούς», ρίχνοντας ευθείες βολές στον πρώην σύζυγό της.

«Τι να με ρωτήσεις μωρέ; Έβγαλα και την ανακοίνωση… Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη όπως καταλαβαίνεις. Φαντάζομαι όλοι το καταλαβαίνουν. Έβγαλα αυτή την ανακοίνωση, γιατί εγώ δε μπορώ να το παίξω αυτό το παιχνίδι, ούτε θέλω, ούτε το έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου, ούτε πρόκειται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Προφανώς ειπώθηκαν τεράστια ψέματα. Αν ίσχυαν όλα όσα ειπώθηκαν, δεν θα υπήρχαν κι αυτές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Εγώ απευθύνομαι στη δικαιοσύνη, τα στοιχεία αφορούν μόνο τη δικαιοσύνη, δεν είναι προς δημοσίευση οπότε δεν θα τα παραθέσω κιόλας στον κόσμο, ούτε πρόκειται να πω καμία αλήθεια που δεν είναι έτοιμα να ακούσουν τα ανήλικα παιδιά μου», είπε και συνέχισε φανερά φορτισμένη:

«Στενοχωρήθηκα, αλλά έχω περάσει τόσα πολλά τα τελευταία 3 χρόνια που μέσα από αυτά έχω βγει πιο δυνατή και μπορώ κάπως να το επεξεργαστώ καλύτερα. Όχι, δεν πέταξα καμία μπηχτή. Ότι διαβάζετε παντού μπηχτές μπορεί να με τρελάνει. Δηλαδή καμιά φορά μπορεί να πω κάτι και να σκέφτομαι ‘τώρα αυτό μήπως το πάρουν ως μπηχτή;’. Δεν το κάνω αυτό και δεν θέλω. Εγώ στενοχωριέμαι για το πλαίσιο που μπορεί να πάρει όλο αυτό. Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθούν και να θυματοποιηθούν τα παιδιά μου για τηνδημόσια εικόνα που έχει το προσωπικό όφελος στο τέλος. Δεν θα το κάνω αυτό!

Ο Θοδωρής το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Ήξερε εκ των προτέρων ότι εγώ δεν επρόκειτο να βγω να τοποθετηθώ σε όλα αυτά που ειπώθηκαν, οπότε μπορεί να το κάνει όσες φορές θέλει. Κι έτσι όπως σε κοιτάζω στα μάτια, να σου πω ό,τι κι αν ειπωθεί, όσο τεράστιο ψέμα κι αν είναι, δεν θα το κάνω».

Την απάντησή της, πάντως, σε όσα βιώνει μετά τον χωρισμό της, την έδωσε στο τέλος με τη μορφή συμβουλής προς όλες τις γυναίκες:

«Αυτό που θέλω να μείνει στο τέλος της ημέρας, είναι ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το δικαίωμα και τον χώρο άμα θέλει να χωρίσει, άμα θέλει να βγει από έναν γάμο, να μην φοβάται. Να μην φοβάται τη διαπόμπευση, την κοινωνική αποστράγγιση, τους εκβιασμούς. Γιατί εγώ μπορεί αυτό να το παθαίνω μπροστά σε όλη την Ελλάδα, αλλά η κάθε γυναίκα το παθαίνει στη γειτονιά της, στο χωριό της, στην πόλη της. Δεν μασάμε…».