Ισραήλ: Πράσινο φως στο στρατό για χερσαία επέμβαση -«Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου»

Ο ισραηλινός στρατός έχει το «πράσινο φως» για να μετακινηθεί στη Γάζα όποτε είναι έτοιμος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ.

Οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστροφή της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News.

«Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρους μας, να φέρουμε τους ομήρους μας [πίσω] ζωντανούς…», είπε, αλλά η «πρώτη και τελευταία προτεραιότητα» είναι η καταστροφή της Χαμάς.

Ισραήλ: Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς «ακόμη και αν χρειαστεί ένας χρόνος»

Είπε ότι το Ισραήλ έχει ως προτεραιότητα να καταστρέψει τη Χαμάς και ότι θα το κάνει «ακόμη και αν χρειαστεί ένας χρόνος».

Ερωτηθείς για τα χιλιόμετρα τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα, είπε ότι θα γίνουν το «μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».

Στα σύνορα με τη Γάζα ο Νετανιάχου, συνάντησε επίλεκτους στρατιώτες

Εξάλλου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, όπου συνάντησε άνδρες της επίλεκτης ταξιαρχίας «Γκολάνι».

Νετανιάχου: «Θα πολεμήσουμε σαν λιοντάρια και θα νικήσουμε»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε επίλεκτη ταξιαρχία του ισραηλινού στρατού Γκολάνι, στα σύνορα με τη Γάζα.

«Βρίσκομαι εδώ με στρατιώτες της Γκολάνι από όλα τα μέρη της χώρας. Έχουν πολεμήσει σαν λιοντάρια και θα πολεμήσουν σαν λιοντάρια. Θα νικήσουμε με όλη μας τη δύναμη», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Όλος ο λαός του Ισραήλ είναι πίσω σας και θα δώσουμε σκληρά χτυπήματα στους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη. Στη νίκη!».

Η συνάντηση, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Χ του Νετανιάχου, εντάσσεται στην προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ για τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σε στρατιώτες: Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ιωάβ Γκαλάντ, επισκέφθηκε επίσης στρατεύματα και τους είπε ότι σύντομα θα δουν τη Γάζα «από μέσα».

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο χωρίς επιλογή. Σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, τρομοκράτες επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τους γονείς, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους φίλους μας. Το κράτος του Ισραήλ θα εξαλείψει την οργάνωση της Χαμάς. Αυτή δεν θα είναι μια εύκολη εκστρατεία, θα είναι δύσκολη. Δεν θα διαρκέσει μία ή δύο μέρες…».

«Το είπαμε την πρώτη μέρα, το πρωί του Σαββάτου, δεν υπάρχει συγχώρεση… Μόνον η καταστροφή της Χαμάς και ό,τι σχετίζεται με τρομοκράτες και όποιον τους έστειλε. Θα χρειαστεί μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες και ένας μήνας για την εξάλειψή τους. Σας ικετεύω, κάθε τρομοκράτη που βλέπετε πυροβολήστε τον και σκοτώστε τον. Αυτή είναι η συμφωνία. Σας εμπιστευόμαστε και βασιζόμαστε σε εσάς. Όσοι βλέπουν τη Γάζα από μακριά θα τη δουν από μέσα», πρόσθεσε.

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», πρόσθεσε.