3 Αυγούστου 2020

Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη δόση και το χρέος

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μελετήσουν το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και αναμένεται να κατατεθεί σχετική έκθεση αύριο στο Eurogroup, τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη χθεσινοβραδινή ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων στην ελληνική Βουλή», είπε συνεχίζοντας, ενώ παρέπεμψε παρέπεμψε και σε σημερινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ότι «η Ελλάδα έκανε ένα βήμα-κλειδί».

Όπως ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, «μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων, το Eurogroup έχει δηλώσει έτοιμο να υποστηρίξει μια νέα εκταμίευση».

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «έτοιμη» να συνδράμει στη συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, την οποία και υποστηρίζει, όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του το προηγούμενο Σάββατο. «Ωστόσο το χρέος είναι ζήτημα που αφορά κυρίως τα κράτη-μέλη», κατέληξε ο Μ. Σχοινάς.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr