Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλο προβάδισμα 16,9 μονάδων της ΝΔ!

Παγιώνεται στην τρίτη θεση το ΠΑΣΟΚ με νέες απώλειες

Τα ποσοστά των κομμάτων

Διατηρεί τo μεγάλο προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το δελτίο ειδήσεων του MEGA

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατίασυγκεντρώνει το 32,3 % των ψήφων και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η ΝΙΚΗ με 3,6%, η Νέα Αριστερά με 3,1%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,0%, το κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου που συγκεντρώνει το 1,4, το ΜεΡΑ25 με 1,6%, ενώ τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 2,8% των ψήφων.

Ως προς την πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ΝΔ αρχίζει να ανακτά ένα μέρος της συσπείρωσής της σημειώνοντας μια δημοσκοπική άνοδο 2,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση με μια άνοδο 1%, το ΠΑΣΟΚ έχει μια μικρή υποχώρηση στο 9.9%, το ΚΚΕ μια μικρή άνοδο στο 8,1%. Υποχώρηση έχει και η Ελληνική Λύση, η Νίκη και Πλεύση ελευθερίας σαφώς περνούν το όριο του 3%, η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,5% με μικρή άνοδο, ενώ το ΜέΡΑ25 δείχνει ότι απέχει πολύ από το όριο του 3%. Οι Σπαρτιάτες επίσης κινούνται χαμηλά στο 2%.

Ως προς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, τρίτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τέταρτο τον Νίκο Ανδρουλάκη και στην πέμπτη θέση τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα, ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – φτάνει πλέον το 66% από 61% τον Μάρτιο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ωστόσο η τάση είναι ελαφρά πτωτική σε σχέση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές – οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά – ενώ παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει επίσης τέσσερις μονάδες και ο Στέφανος Κασσελάκης τρεις.