17 Αυγούστου 2022

Ιταλία: Κινέζοι αστυνομικοί θα περιπολούν σε Ρώμη και Μιλάνο!

Τέσσερις Κινέζοι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους από σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου και έως την 13η Μαΐου, στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνου, με στόχο να κάνουν τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μαζικά αυτήν την περίοδο να αισθάνονται ασφαλείς.

Ομάδες αποτελούμενες από έναν Κινέζο αστυνομικό κι ένα Ιταλό αστυνομικό, θα κάνουν περιπολίες στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων για ένα διάστημα 10 ημερών «προκειμένου να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των Κινέζων τουριστών» δήλωσε ο διοικητής της ιταλικής αστυνομίας Αλεσάντρο Πάνσα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί μιλούν την ιταλική και αγγλική γλώσσα, είπε στους δημοσιογράφους ο Κινέζος διευθυντής για τη διεθνή συνεργασία Λιάο Τζινρόνγκ.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου επιλέχθηκε έπειτα από ανάλυση των στατιστικών στοιχείων των τεσσάρων τελευταίων ετών, όπου «διαπιστώσαμε ότι είναι μια περίοδος αιχμής για τους Κινέζους τουρίστες» διευκρίνισε ο Πάνσα.

«Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, νιώθουμε περισσότερο ευάλωτοι, πόσο μάλιστα εάν χάσουμε τα έγγραφά μας ή εάν πέσουμε θύματα ενός εγκλήματος» εξήγησε.

Οι Κινέζοι αστυνομικοί επομένως θα βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν συμβουλές και βοήθεια στους συμπατριώτες τους που ενδεχομένως νιώσουν απόγνωση, με τη βοήθεια των Ιταλών συναδέλφων τους.

Ιταλοί αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν σύντομα περιπολίες του ίδιου είδους στο Πεκίνο και τη Σαγκάη και «εάν η εμπειρία αποδειχθεί ότι έχει αποτέλεσμα, θα επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας», υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr