27 Ιουνίου 2022

Από ήρωας του ISIS, υπ’ αριθμόν 1 στόχος: Έτοιμος να μιλήσει στις αρχές δηλώνει ο Αμπντεσλάμ

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μόνος επιζήσας των δραστών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θέλει να παραδοθεί στη Γαλλία και να «συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές», δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.

Ο Σεντρίκ Μουάς έκανε τη σχετική δήλωση στους δημοσιογράφους κατά την έξοδο από την ακροαματική διαδικασία στο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου των Βρυξελλών για την εξέταση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκδόθηκε από τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων τον Νοέμβριο του 2015.

Ο 26χρονος Γάλλος δε βγήκε από τη φυλακή του στην πόλη Μπριζ του βορειοδυτικού Βελγίου σήμερα το πρωί για την ακροαματική διαδικασία οπότε και αυτή αναβλήθηκε για το απόγευμα, ώστε να δοθεί χρόνος στον εισαγγελέα να πάει στη φυλακή για να εξετάσει τον Αμπντεσλάμ, διευκρίνισε ο Σεντρίκ Μουάς, συνεργάτης του Σβεν Μαρί.

«Σας βεβαιώνω άλλωστε ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θέλει να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές. Συμφωνεί συνεπώς με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του και μπορώ επίσης να σας βεβαιώσω ότι θέλει να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές».

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία «δεν αντιτίθεται» στην παράδοση του Αμπντεσλάμ στη Γαλλία, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Έρικ Βαν ντερ Σιπτ.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου -δικαστικού οργάνου που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών- θα εκδοθεί αύριο, με την εκπνοή της προθεσμίας 15 ημερών μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί από τους βέλγους ανακριτές ήδη από την επομένη της σύλληψής του, υποκρινόμενος αρχικά ότι συνεργάζεται πριν σιωπήσει στη συνέχεια. Εξετάστηκε ξανά στις 22 Μαρτίου αμέσως μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες (με 32 νεκρούς) χωρίς να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δήλωση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr