6 Φεβρουαρίου 2023

Το μυστήριο με το «μαύρο» ταμείο του ΠΑΣΟΚ

Αυτό δεν είναι κόμμα. Κάλλιστα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς και ως παράρτημα της Καμόρα. Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν για την κακοδιαχείριση στα ταμεία του κόμματος, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος 15 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα κόμμα που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και κρατούσε επί σειρά μηνών απλήρωτους τους υπαλλήλους του, έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο, τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ!!!

Μιλάμε για μεθόδους που θα ζήλευε και η Ιταλική μαφία.

Είναι πλέον επιβεβλημένο, η δικαιοσύνη να αναλάβει δράση και να κυνηγήσει όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που σύντομα, πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θα βρεθούν αντιμέτωπα με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Στην Χαριλάου Τρικούπη Ορκωτοί Λογιστές ανακάλυψαν το κρυφό ταμείο, που «γέμιζε» με τις χορηγίες από τις μίζες. Σε χρηματοκιβώτιο βρέθηκε το μυθικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά!

Το ταμείο αυτό ήταν μυστικό και το χειρίζονταν ο εκάστοτε πρόεδρος και έμπιστο στέλεχος της ηγεσίας του κόμματος, ενώ δεν βρέθηκε κανένα απολύτως παραστατικό που να δικαιολογεί τον πακτωλό μαύρου χρήματος.

Το «Μαύρο Ταμείο» λειτουργούσε με πρακτικές που παρέπεμπαν στο οργανωμένο έγκλημα και τις μαφιόζικες συμμορίες της Σικελίας. Ο θησαυρός που βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Η εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου των οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr