8 Δεκεμβρίου 2021

Ισπανία: Το κόμμα Ciudadanos επιμένει ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση

«Θα αποτελέσουμε μέλος της αντιπολίτευσης, καθώς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στη μελλοντική κυβέρνηση, ανεξαρτήτου σχήματος» τόνισε ο Ριβέρα

Τη διαβεβαίωση ότι το Κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos), το οποίο κατέλαβε την 4η θέση στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Άλμπερτ Ριβέρα.

«Θα αποτελέσουμε μέλος της αντιπολίτευσης, καθώς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στη μελλοντική κυβέρνηση, ανεξαρτήτου σχήματος», τόνισε ο Ριβέρα, το κόμμα του οποίου εξέλεξε 40 έδρες λαμβάνοντας ποσοστό 14%.

Ο ηγέτης των Πολιτών κάλεσε παράλληλα, τους Σοσιαλιστές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να αποφασίσουν εάν θα προσπαθήσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, με τη συμμετοχή έτερων αριστερών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, δεσμεύτηκαν ότι θα μπλοκάρουν τον σχηματισμό κεντροδεξιάς κυβέρνησης υπό τον Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ριβέρα πάντως, σημείωσε ότι προτιμάει μία νέα κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος από την προκήρυξη νέων εκλογών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr