27 Ιουνίου 2022

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ για τα ενεργειακά

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας συζήτησαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ενεργειακά σχέδια στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων αυτό του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και του Ελληνο – Βουλγαρικού διασυνδετηρίου αγωγού (IGB).

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ενεργειακή ασφάλεια και στην εξασφάλιση πολλαπλών και εναλλακτικών πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην επιδίωξη ενδυνάμωσης του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, με σημαντικά προσδοκώμενα οφέλη, αλλά και θετική συμβολή στην γεωπολιτική και οικονομική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος θα συζητηθεί περαιτέρω στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, με τον ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις των ΗΠΑ, Άμος Χόχσταϊν, ο οποίος αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr