3 Δεκεμβρίου 2022

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη σφαγή του λαού

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει νόμο το νόμο και μέτρο το μέτρο την βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «μόνο που εδώ οι εκβιασμοί για τις δόσεις πάνε πακέτο με την διαφημιστική εξαπάτηση και το ψέμα».

«Η εξαπάτηση δεν αφορά μόνο στο τι υλοποιεί η κυβέρνηση με το δικό της μνημόνιο, αλλά και στο τι συνεχίζει να εφαρμόζει, αφού και τα προηγούμενα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν και εφαρμόζονται κατά γράμμα» ανέφερε σε χαιρετισμό το βράδυ σε συνεστίαση στην Θήβα.

Είπε ότι κανένα παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται βαριά και έθεσε το ερώτημα «αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια από τα δυσβάσταχτα μέτρα, γιατί δεν έκανε δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε ήδη από το Μάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ».

Υπενθύμισε τι έταζε ένα χρόνο πριν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στους συνταξιούχους της 13ης σύνταξης, τα Χριστούγεννα του ‘15, προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν πήραν πίσω την 13η σύνταξη, αλλά είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται μέσω των αυξήσεων στις εισφορές υγείας, ενώ έπεται συνέχεια «γιατί η μεγάλη σφαγή στο ασφαλιστικό, η σφαγή σε συντάξεις αλλά και σε παροχές για όλους τους συνταξιούχους, παλιούς και νέους εργαζόμενους, είναι ήδη έτοιμη».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη σφαγή του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου, γι’ αυτό και χαίρει της εμπιστοσύνης του συστήματος κι όλα αυτά που αναμασούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το σύστημα τους πολεμά είναι μέρος της εξαπάτησης του λαού» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «θράσος» όταν λέει πως «το σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας δεν νιώθει άνετα με την διακυβέρνηση μας»και εξέφρασε την βαθιά πεποίθησή του ότι υπάρχει λύση προς όφελος του εργαζόμενου λαού με την «συγκρότηση και ισχυροποίησή της λαϊκής συμμαχίας»

«Στη βάση αυτή και στην κατεύθυνση αυτή και μόνο μπορεί, στις σημερινές συνθήκες, να υπάρχουν και μικρές ή μεγαλύτερες κατακτήσεις για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού μας, της νεολαίας» κατέληξε στον χαιρετισμό του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr