3 Δεκεμβρίου 2022

Αίτημα για αυτοψία στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Διακόπηκε για αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής – Αίτημα της υπεράσπισης για αυτοψία και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γ. Καζαντζόγλου ζήτησε από το δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής να διενεργηθεί αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος, ώστε να μετρηθεί η απόσταση από το παγκάκι που βρισκόταν η μάρτυρας Παναγιώτα Καραγιαννίδου μέχρι το σημείο στην οδό Π. Τσαλδάρη, στο οποίο έγινε η τελική επίθεση των κατηγορουμένων και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πριν θέσει το αίτημα και απαντήσει το δικαστήριο, ο συνήγορος που αμφισβητεί την αξιοπιστία της Π. Καραγιαννίδου, με μια μεζούρα που την άνοιξε μέσα στο δικαστήριο άρχισε να μετρά με τη βοήθεια του συνηγόρου του Γ. Ρουπακιά την απόσταση με βάση τις εκτιμήσεις της μάρτυρος.

Υπενθυμίζεται ότι η μάρτυς κατά την κατάθεσή της είχε αναφερθεί σε ποια απόσταση ήταν κατά την ώρα της επίθεσης που δέχθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Με τη μεζούρα στο χέρι, ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε σχεδόν μέχρι την πίσω πόρτα εξόδου του δικαστηρίου, εκεί που βρίσκονται στις πίσω θέσεις του ακροατηρίου οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα.
Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον συνήγορο του είπε: «Μην νομίζετε ότι θα κάνετε από εκεί κάτω τις ερωτήσεις».

Όμως, έξαλλοι οι συγγενείς του Π. Φύσσα, διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας: «Προκαλούν ασύστολα, αυτό είναι κωμωδία. Προκαλούνε κυρία πρόεδρε. Υπάρχει το αίμα του παιδιού μας πάνω».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι αντιδράσεις γιατί θα προχωρήσει σε αποβολές από το ακροατήριο. Αργότερα, όμως, παρατήρησε απευθυνόμενη προς τους δικηγόρους πως δεν πρέπει να προκαλούν γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από το κοινό και «έχουν και δίκιο».

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρος με τους αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά.

Τελικά η δίκη διακόπηκε για αύριο το πρωί, εν μέσω και πάλι έντονων αντεγκλήσεων των δύο πλευρών. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης που αφορούσαν σελίδα στο facebook της μάρτυρος στην οποία φαίνεται να είναι διαδικτυακή φίλη με «κολλητό» φίλο του Π. Φύσσα και βασικό μάρτυρα στην υπόθεση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr