8 Δεκεμβρίου 2022

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επτά χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά και χιλιάδες πολίτες τιμούν τη μνήμη του με πορείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Newsbomb.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένταση στην πορεία μνήμης στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα το μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του. Η πορεία πραγματοποιείται σε ειρηνικό κλίμα, ωστόσο δεν έλειψαν και τα επεισόδια, όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

IMG 20151206 152338

Μολότοφ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

fwtia kadoi 02

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.30 η πορεία που έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ωστόσο τεταμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έβαλαν φωτιά σε κάδους στην περιοχή της Καμάρας και τους έσπρωξαν στη μέση του δρόμου.

Οι άγνωστοι, μάλιστα, πέταξαν και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. 

Αναίμακτη η πορεία στην Πάτρα

Η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Πάτρα ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό επεισόδιο, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να παρακολουθούν διακριτικά τους συγκεντρωμένους.

1449411038672540

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τις 11.00 το πρωί από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr