14 Ιουλίου 2020

Στον αέρα 2000 μετεγγραφές

Σε ιδιότυπη ομηρία βρίσκονται περίπου 2.000 σπουδαστές στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις μετεγγραφής, ωστόσο οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων αρνούνται να τους εγγράψουν, αν προηγουμένως δεν έχουν τις απαραίτητες πιστώσεις από το υπουργείο Παιδείας. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι του ΤΕΙ Αθήνας, Δημήτριος Νίνος και του Πειραιά, Λάζαρος Βριζίδης, επισήμαναν ότι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης δεν είναι δυνατή η απορρόφηση των επιπλέον σπουδαστών. Παράλληλα αναφέρθηκε πως επιπλέον πρόβλημα προκαλεί η αναστολή των προσλήψεων.
Σε ερώτηση πώς θα διεκδικήσουν επιπλέον κονδύλια, στην περίπτωση που αρνηθεί το υπουργείο να τους χορηγήσει, οι πρόεδροι των δύο ΤΕΙ απάντησαν ότι δεν πρόκειται βέβαια να κλείσουν τα Ιδρύματα, αλλά το υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά το κείμενο διαβούλευσης με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που έδωσε η υπουργός Παιδείας στη σύνοδο πρυτάνεων, οι δύο πρόεδροι αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ Γιάννης Τσάκνης επισήμαναν ότι «δεν αποτελεί κείμενο διαλόγου, ενώ υπάρχουν σημεία που, όπως φαίνεται, προσκρούουν και στο Σύνταγμα, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση στα συμβούλια διοίκησης προσωπικοτήτων εκτός των Ιδρυμάτων».

Πάντως, αναγνώρισαν την ανάγκη ριζικών αλλαγών στα Ιδρύματα και δεσμεύθηκαν ότι θα μελετήσουν τις προτάσεις και στη συνέχεια θα υποβάλουν τις δικές τους

newsbomb.gr