27 Νοεμβρίου 2020

Ισόβια για μουσουλμάνα φοιτήτρια που μαχαίρωσε Βρετανό βουλευτή

Μία φοιτήτρια που παρακινήθηκε στη χρήση βίας από τα κηρύγματα ριζοσπάστη μουλά, ο οποίος καταζητείται στην Υεμένη, καταδικάστηκε σε ισόβια για την επίθεση εναντίον Βρετανού βουλευτή, διότι ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ.

Η 21χρονη Ροσονάρα Τσούντρι μαχαίρωσε δύο φορές στο…

 στομάχι με κουζινομάχαιρο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Στέφεν Τιμς, προσποιούμενη ότι πήγαινε να του σφίξει το χέρι, κατά την τακτική μηνιαία επίσκεψή του σε πολιτιστικό κέντρο του Ανατολικού Λονδίνου.

«Δεν πάσχετε από ψυχική ασθένεια. Απλώς διαπράξατε διαβολικές πράξεις ψυχρά και με πρόθεση», τόνισε ο δικαστής, διαβάζοντας την καταδικαστική απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιον, η Τσούντρι εξακολουθεί «να αποτελεί κίνδυνο για τους Bρετανούς πολιτικούς στο ορατό μέλλον».

Η Τσούντρι, που είχε δηλώσει στην αστυνομία πως επιτέθηκε κατά του Εργατικού βουλευτή ως αντίποινα για λογαριασμό του λαού του Ιράκ, θα εκτίσει τουλάχιστον 15 χρόνια.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δήλωσε αποτροπιασμένο από τη λογική πίσω από τη δράση της Τσούντρι: «Οι πολιτικές διαφορές οφείλουν να επιλύονται σε φόρα διαλόγου και επιχειρηματολογίας και όχι με τέτοιες άφρονες πράξεις», τονίζει στο ανακοινωθέν του.

Η Τσούντρι, που όλοι χαρακτηρίζουν ως άριστη φοιτήτρια, η οποία είχε παρατήσει τις σπουδές της λίγον καιρό προτού πραγματοποιήσει την επίθεση, είχε καταρτίσει έναν κατάλογο και με άλλους πολιτικούς που είχαν ψηφίσει υπέρ της εισβολής στο Ιράκ το 2003, μεταδίδει το πρακτορείο Press Association, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Η Τσούντρι είχε επηρεαστεί από τα κηρύγματα στο Διαδίκτυο του Ανουάρ αλ Αουλάκι, ενός εξτρεμιστή μουλά με βάση της Υεμένη που καταζητείται από την Ουάσιγκτον για τις σχέσεις του με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

tanea.gr