5 Αυγούστου 2021

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε διεθνή σπείρα διακίνησης μεταναστών

Η γερμανική αστυνομία εξάρθρωσε μια διεθνή σπείρα διακινητών, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα για να μεταφέρουν ξένους στην Γερμανία, κυρίως αεροπορικώς, έναντι ποσού που έφτανε έως και τις 10.000 ευρώ κατ΄ άτομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 17 φερόμενα ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομικές επιδρομές στα ομόσπονδα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας και Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Τα μέλη της σπείρας χορηγούσαν σε αλλοδαπούς, κυρίως Σύρους και Λιβανέζους, πλαστά έγγραφα, όπως άδειες παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι διακινητές μπήκαν στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών όταν αρκετοί άνθρωποι που πραγματοποιούσαν ταξίδια για την Γερμανία μέσω Μαλαισίας, με πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως ενδιάμεσο σταθμό.

Μια δεκαμελής οικογένεια από το Λίβανο που ταξίδευε με προορισμό την Γερμανία με πλαστά έγγραφα με ενδιάμεσο σταθμό την Κουάλα Λουμπούρ συνελήφθη. Έπειτα από συνεννόηση του της Υπάτης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και της γερμανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, επετράπη στα μέλη της οικογένειας να συνεχίσουν το ταξίδι για την Γερμανία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 24χρονος που συνελήφθη στην Έσση και στην κατοχή του βρέθηκαν περίστροφα, μαχαίρια, σπαθιά, συσκευές κατάδειξης λέιζερ και πολλά διαβατήρια.

Περίπου 570 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr