4 Οκτωβρίου 2022

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Είχα πάντα εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο παίκτη

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» παραχώρησε ο προπονητής της… εθνικής ομάδας του Βελγίου, Ζορζ Λίκενς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» μίλησε όπως είναι φυσικό για το «φαινόμενο» Κέβιν Μιραλάς που πλήττει την χώρα μας…
«Έχει να προσφέρει πολλά ακόμα ο Μιραλάς. Πιστεύω σ’ αυτόν. Και οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό αυτό δείχνουν. Δεν θεωρεί πως η βελτίωση έχει… ταβάνι. Υπολογίζω σίγουρα στον Κέβιν. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και έχει ανέβει επίπεδο, όπως δείχνει και στα τελευταία του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, κάτι που με… αναγκάζει να τον έχω στα πλάνα μου χωρίς δεύτερη σκέψη και για τους μελλοντικούς αγώνες της Εθνικής. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις του, ειδικά στα τελευταία τους ματς με τον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθώ σε κάθε αγώνα της ελληνικής ομάδας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επίπεδό του και την τεχνική που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που με κάνει να χαμογελώ περισσότερο είναι πως σημειώνει συνέχεια πρόοδο. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τις χαρισματικές του ικανότητες, είχα πάντα εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο παίκτη».  

Για το αν έχει μιλήσει μαζί του: «Δεν έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Κέβιν, αλλά έχω μάθει πως είναι αρκετά ικανοποιημένος από την παραμονή του στην Ελλάδα και ειδικά στον Ολυμπιακό. Είναι και αυτός σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένος με τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει, καθώς βλέπει έναν πολύ καλύτερο παίκτη σε σχέση με το πρόσωπο που είχε στη Σεντ Ετιέν».

Για τα στοιχεία που τον διακρίνουν ως παίκτη: «Εδώ θα σταθώ πολύ στη διανοητική του ικανότητα, αλλά και στην εξυπνάδα που βγάζει μέσα στο παιχνίδι, στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν να ξεχωρίζει, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προτερήματά του. Γι’ αυτό το λόγο, αν δείτε πολλά από τα γκολ του τα πετυχαίνει ‘’χτυπώντας’’ εκεί που οι αντίπαλοι αμυντικοί αλλά και ο τερματοφύλακας δεν το περιμένουν… Δυνατά σημεία του είναι επίσης η πολύ καλή τεχνική του αλλά και η άρτια φυσική του κατάσταση. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα διακρίνει κάποιος στο παιχνίδι του Μιραλάς και δικαιολογούν και τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει. Πέρα από τα ατομικά του στοιχεία, θα έλεγα πως νιώθει δεσμευμένος στο ομαδικό και θετικό πνεύμα σε μια ομάδα».     

Για το που τον προορίζει στην εθνική ομάδα του Βελγίου;
«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη θέση για την οποία μπορώ να πω ότι προορίζω τον Κέβιν, καθώς έχει αποδείξει πως έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται όπου του ζητηθεί να παίξει. Αυτό δικαιολογεί και τα παραπάνω λόγια που σας είπα για το ομαδικό πνεύμα. Σίγουρα, το γεγονός πως σκοράρει με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να περάσει έτσι».

Για την εξέλιξή του και το πού μπορεί να φτάσει: «Είναι νεαρός παίκτης και σε συνδυασμό με τη θέληση που δείχνει για να γίνεται καλύτερος τον κάνουν έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Έχει να δώσει πολλά ακόμα ο Μιραλάς και πιστεύω σ’ αυτόν. Και οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό αυτό δείχνουν. Το καλό είναι πως δεν είναι παίκτης που βάζει ταβάνι και στη δική του εξέλιξη. Τον ενδιαφέρει να βελτιώνεται και πιστεύει πως αυτό γίνεται συνέχεια, αρκεί να μάχεται κάποιος».

Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Κέβιν: «Να σας πω την αλήθεια, εγώ ως ομοσπονδιακός τεχνικός θα προτιμούσα να συνεχίσει να παίζει στη Σεντ Ετιέν, καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και ο συντελεστής δυσκολίας μεγαλύτερος. Βέβαια, αν ο Κέβιν συνεχίσει στον Ολυμπιακό, ομάδα στην οποία φαίνεται να περνά καλύτερα, έχοντας και βελτίωση, θα στηρίξω την επιλογή του, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθά και την Εθνική».

theplayer.gr