8 Οκτωβρίου 2022

Νικολόπουλος: Ελάφρυνση και όχι προσθήκη βαρών στην κοινωνία

Ο έλεγχος των κινήσεων των πλοίων στο Λιμάνι είναι προβληματικός και είναι θέμα χρόνου η πρόκληση ατυχήματος με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ερώτησή του που καταθέτει αυτήν την ώρα προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Αχαϊας και πρόεδρος του Χριστανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλους.

 

«Είναι αδιανόητο στον κατ΄εξοχήν κεντρικό λιμένα στην χώρα μας, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την γειτονική Ευρώπη, όσον αφορά τα επιβατικά δρομολόγια, να μην λειτουργούν τα στοιχειώδη μέσα ελέγχου της κίνησης των διερχόμενων πλοίων», διαμαρτύρεται ο Νίκος Νικολόπουλος.

Παράλληλα στηλιτεύει ως «εξωφρενικό» το γεγονός πως ο Οργανισμός Λιμένος Ευβοιας, ζητά 500 ευρώ ετησίως διόδια για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης που μπαίνουν στην λιμενική ζώνη με σκοπό την φορτοεκφόρτωση. Θεωρεί πως αποτελεί μοναδικό παράδειγμα προς αποφυγή το οποίο πρέπει άμεσα να καταργήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Στις ζοφερές οικονομικές ημέρες που βιώνει η χώρα μας και όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματικοί κλάδοι εξαιτίας της επί πέντε έτη Αντιαναπτυξιακής Πολιτικής, είναι απολύτως αναγκαίο να εξευρεθούν τρόποι νομοθετικής παρέμβασης ελάφρυνσης ΚΑΙ ΟΧΙ προσθήκης βαρών της κοινωνίας. Ένας εκ των πλέον θεμελιακών τομέων της οικονομίας αποτελεί αυτός των μεταφορών, καθώς η διαμετακόμιση διευκολύνει τη διακίνηση κι εμπορία αγαθών και επηρεάζει το τελικό κόστος αυτών, με συνέπεια η ταχύτητα, η ευελιξία και το κόστος της διαμετακόμισης να αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Παράλληλα, με νέα ερώτησή του ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να τηρήσει την υπόσχεσή του και να προχωρήσει στην οριστική και τελεσίδικη παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον Δήμο Πατρέων.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr