6 Οκτωβρίου 2022

Κεφαλογιάννης: «Επικίνδυνη η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων»

Όταν οι ιδεοληψίες γίνονται πολιτική, ελάχιστες φορές προκαλούν γέλιο, πιστεύει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οδηγούν σε τραγωδίες. Ειδικότερα αν οι ιδεοληπτικές πολιτικές εφαρμόζονται σε ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Επιπλέον, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δηλώνει πως: «Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα, εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση στα Σκόπια και τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τις Δημοκρατικές Αξίες της Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει: Συνεχίζει να υπηρετεί την ενιαία θέση της χώρας στο θέμα της ονομασίας των ΣκοπίωνΌλες οι υπόλοιπες ενέργειές του, όπως να ζητά από τα κόμματα ποια είναι η θέση τους για την ονομασία είναι όχι μόνο γραφικές, είναι άκρως επικίνδυνες».

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο Ελληνας ευρωβουλευτής: «Ας το καταλάβουν, επιτέλους, στην κυβέρνηση. Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν είναι υπόθεση εσωκομματικών αναζητήσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑΑν πιστεύουν ότι απαιτείται άλλη πολιτική ας ζητήσει ο κ Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr