9 Δεκεμβρίου 2021

Στο μάθημα των θρησκευτικών αναφέρθηκε και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκε χθες Κυριακή 25 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναό Αγίου Δημητρίου τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου π. Ματθαίος Χάλαρης, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών.

Στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο αλλά και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, υπογραμμίζοντας τα δημιουργήματα του Αγίου Κοσμά ως παράδειγμα για τα γενόμενα με το θέμα εκκλησίας κράτους.

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα όπου απασχολεί Εκκλησία και Πολιτεία, αυτό της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών απο τα σχολεία, λέγοντας ότι η θέση του Αρχιεπισκόπου είναι θέση όπου πρέπει να ενημερώνει και να ενημερώνεται, και πώς η συζήτηση είναι που πρέπει να συνεχιστεί απο τους πολιτικούς αρχηγούς όχι μόνο για τις αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά για το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών.

Ο Μακαριώτατος έκλεισε λέγοντας ότι ο διάλογος υπάρχει και λύση πρέπει να βρεθεί, ενώ ανέφερε ότι αν καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία είναι σαν να αποκόπτονται οι ρίζες του ελληνικού έθνους όπως το δέντρο που του βγάζουν τις ρίζες και δεν μπορεί να μείνει όρθιο έτσι είναι και το ελληνικό έθνος χωρίς τα θρησκευτικά.

romfea.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr