9 Δεκεμβρίου 2021

Συνεχίζεται ο «αγώνας δρόμου» για την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για να καλύψει τα κενά της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Μέχρι στιγμής, μαζί και με τις προσλήψεις της προηγούμενης εβδομάδας, που αφορούσαν κυρίως της ειδική αγωγή οι προσλήψεις των αναπληρωτών ανέρχονται σε περίπου 15.000.

Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο (24/10), με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, το υπουργείο διασφάλισε την κάλυψη επιπλέον 2.000 κενών στην εκπαίδευση, με προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης στη Βουλή, στα σχολεία ειδικής αγωγής, στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, καθώς επίσης και σε βασικές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί.

Σημειώνεται ότι φέτος, παρά την εξασφάλιση από μέρους του υπουργείου πιστώσεων για την κάλυψη 19.500 κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι περιορισμοί του ΕΣΠΑ στις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου έχουν προκαλέσει προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων ειδικής αγωγής, κυρίως, αλλά και των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η «ανάσα» των επιπλέον πιστώσεων, που έρχονται να προστεθούν στις αρχικές, φαίνεται ότι θα δοθεί μόνο κατά ένα μέρος, καθώς, από το υπουργείο προγραμματίζεται να «φυλαχθεί» ένας αριθμός των επιπλέον πιστώσεων για τα κενά που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, λόγω αδειών -αναρρωτικών, λοχείας, κτλ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr