5 Φεβρουαρίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Η ομιλία στη Βουλή για παρακολουθήσεις, ΑΔΑΕ και… πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

Από τις 10:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή και συζητά με τους στενούς του συνεργάτες τις επόμενες κινήσεις τους στην πολιτική «σκακιέρα», όπου φαίνεται να έχει αποκτήσει το πάνω χέρι, μετά την επιστολή που έστειλε, την Τρίτη, ο Χρήστος Ράμμος στον Πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ιαπωνία, όπου έχει επίσημη επίσκεψη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων, με τις πιθανότητες να καταθέσει πρόταση μομφής να έχουν αυξηθεί στο μέγιστο.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Την κοινωνία την πολιορκεί η ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο και δυστυχώς οι τύχες της κοινωνίας, της Δημοκρατίας, της πατρίδας, βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης προσκολλημένης σε συμφέροντα αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Γράφει το χρονικό της αποστασίας από τις αρχές και το κράτος δικαίου.

Κανείς και καμιά μπροστά σε παρόμοια φαινόμενα που απειλούν την εύρυθμη πολιτειακή λειτουργία δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια. Αυτό που συμβάινει δεν αφορά κάποιους συνταγματολόγους ή κάποιους ιδιαίτερα ευαίσθητους για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Αυτό που συμβαίνει μας αφορά όλους. Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές. Στη δίνη της βαθιάς εκτροπής. Ζει στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου. Δημοσιογράφοι ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του τρίτου κόμματος, υπουργοί επιχειρηματίες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί σε στόχους και έγιναν βορά ενός παράνομου εγκληματικού δικτύου που είχε έδρα του το Μέγαρο Μαξίμου και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Οργάνωσε το δίκτυο των παρακολουθήσεων όχι μόνο για να έχει χρήσιμες πληροφορίες για πολιτικούς του αντιπάλους και τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά να έχει στο χέρι και τους ίδιους, να τους εκβιάζει, να γνωρίζει τις αδυναμίες τους. Το δίκτυο αυτό το οργάνωσε, όχι τώρα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου. Πήρε από την πρώτη μέρα την ΕΥΠ. Τοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο ως διοικητή της ΕΥΠ που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Άλλαξε το νόμο. Φρόντισε να τοποθετηθεί αρμόδια της ΕΥΠ εισαγγελέας η κ. Βλάχου και έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του για τον συντονισμό αυτού του δικτύου.

Αξιοποίησε τις σχέσεις της χώρας μας με άλλες χώρες με προηγμένη τεχνολογία και κατάφερε να διαθέσει προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Υποκλέπτει προσωπικές σου στιγμές. Ανοίγει τις κάμερες και παίρνει φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε LIVE την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


Πηγή