7 Φεβρουαρίου 2023

Γκάγκα: Επίδομα 250 ευρώ σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ

Γκάγκα: Το επίδομα θα χορηγηθεί οριζόντια σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ ανεξαρτήτως ειδικότητας 

Μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 250 ευρώ για όλους τους γιατρούς ΕΚΑΒ θεσπίζεται από το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η κα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής.

Όπως σημείωσε το κίνητρο χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας καθώς, «όλοι οι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά». Παράλληλα τόνισε ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, λόγω της συμμετοχής πλέον των 80 βουλευτών, θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Πηγή