6 Φεβρουαρίου 2023

Αλεξάνδρεια: Συναγερμός στις αρχές για έντονη δυσοσμία μετά από διαρροή αγνώστου τύπου υγρού

Σε εγρήγορση έχουν τεθεί αυτήν την ώρα οι Αρχές στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, έπειτα από διαρροή υγρού άγνωστης -μέχρι στιγμής- σύστασης, εντός του αστικού ιστού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το GRTimes, κάτοικοι της Αλεξάνδρειας αντιλήφθηκαν τη δυσοσμία που προέρχονταν από δεξαμενή φορτωμένη πάνω σε γερανοφόρο όχημα, από όπου έχει τρέξει το συγκεκριμένο υγρό.

Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα από τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ επί τόπου έχει σπεύσει προληπτικά κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα και έξι άνδρες.

Επιπλέον, δείγμα από το υγρό έχει λάβει κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή του, αλλά και το εάν έχει δημιουργηθεί περιβαλλοντική ρύπανση.

Καλείται ο ιδιοκτήτης να απομακρύνει το όχημα

Το γεγονός ότι το υγρό έχει «τρέξει» σε οικόπεδο όπου έχει παρκάρει το γερανοφόρο, επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Αλεξάνδρειας, Κωνσταντίνος Βενιόπουλος.

«Μόλις διαπιστώθηκε η διαρροή, σπεύσαμε στο σημείο μαζί με τα αρμόδια κλιμάκια, προκειμένου να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει. Είδαμε ότι ένα γερανοφόρο που βρίσκεται σε οικόπεδο, κουβαλά μία δεξαμενή από όπου έχει φύγει το υγρό. Στο σημείο η δυσοσμία ήταν και είναι έντονη».

Όπως ακόμη λέει, «πάρθηκε δείγμα από τις αρμόδιες αρχές και τώρα, περιμένουμε τον ιδιοκτήτη να έρθει και να απομακρύνει το όχημα».


Πηγή