28 Νοεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήθηκε από πύραυλο το σπίτι της Ελληνίδας προξένου στο Κίεβο

Ρωσική επίθεση σημειώθηκε σήμερα κοντά στο κέντρο του Κιέβου. Χτυπήθηκε το σπίτι της Ελληνίδας αναπληρώτριας προξένου. Εφαρμόστηκε άμεσα το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες χτυπήθηκε το σπίτι της Ελληνίδας αναπληρώτριας προξένου στην πυραυλική επίθεση στο Κίεβο. Εφαρμόστηκε άμεσα το πρωτόκολλο ασφαλείας και έτσι η Ελληνίδα διπλωμάτης μεταφέρθηκε άμεσα σε κτίριο της πρεσβείας για λόγους ασφαλείας. Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό πως το σπίτι της έχει υποστεί υλικές ζημιές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού αστυνομίας της Ουκρανίας Ιχόρ Κλμένκο έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 5 άνθρωποι από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους κοντά στην πόλη του Κιέβου. Σημείωσε μάλιστα πως όλα αυτό γίνεται «για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (…) καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του NATO».

Οι πρώτες εκρήξεις σήμερα το πρωί

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.


Πηγή