27 Ιουνίου 2022

Ντροπή: Βεβήλωσαν το μνημείο για τους νεκρούς της Marfin

Εικόνα-όνειδος η κατεστραμμένη πλάκα στο μνημείο για τους νεκρούς της Marfin

Υπάρχουν ορισμένες ειδήσεις που δεν μπορούν να σχολιαστούν. Υπάρχουν μερικές ειδήσεις που προκαλούν οργή. Υπάρχουν μερικές ειδήσεις που τις καταγράφεις και δεν μπορείς να αντιληφθείς τι υπάρχει στο μυαλό των πρωταγωνιστών τους.

Μια τέτοια είναι και αυτή για τον βανδαλισμό του μνημείου για τους νεκρούς της Marfin ο οποίος σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα προκαλώντας αλγεινή εντύπωση.

Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται ότι θεώρησαν επαναστατική πράξη ή δικαιολογημένη ενέργεια να καταστρέψουν το μνημείο μνήμης για τους τέσσερις νεκρούς – τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε σύλληψη ούτε προσαγωγή, πολύ περισσότερο και κάποια ανάληψη ευθύνης και πώς θα μπορούσε άλλωστε αυτό να συμβεί για μια τέτοια παράλογη πράξη.

Ποιο σκεπτικό άλλωστε να δικαιολογήσει την πράξη αυτή; Τι συμβολίζει άραγε η καταστροφή ενός μνημείου για τέσσερις ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωής τους χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη γι’ αυτό;

Σε μια πρώτη αντίδραση η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου διεμήνυσε ότι «το μνημείο της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα».

«Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν. Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος.

Η είδηση για τον βανδαλισμό του μνημείου για τους νεκρούς της Marfin προκάλεσε σχόλια και στα social media με τις λέξεις «ντροπή» και «όνειδος» να κυριαρχούν.


Πηγή