8 Δεκεμβρίου 2021

Κρήτη: Έστειλαν στους σεισμόπληκτους από νυφικά μέχρι αποκριάτικες στολές!

Αδιανόητη συμπεριφορά προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης σύμφωνα με την καταγγελία του αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Γιανναράκη

Οι σεισμόπληκτοι της Κρήτης από τις 27 Σεπτεμβρίου οπότε και χτύπησε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι περνούν τον δικό τους Γολγοθά ξεσπιτωμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον τους καθώς ο Εγκέλαδος άφησε βαρύ το αποτύπωμά του στην περιοχή καταστρέφοντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν ασυνείδητοι οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία, όπως φαίνεται από την καταγγελία του Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Γιανναράκη, να ξεσκαρτάρουν τις αποθήκες του και να πετάξουν ό,τι πιο άχρηστο ή αχρείαστο είχαν.

Σύμφωνα με την οργισμένη ανάρτηση του ιερωμένου οι σεισμόπληκτοι της Κρήτης αντί για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έστειλαν στο Αρκαλοχώρι από αποκριάτικες στολές μέχρι νυφικά, τρύπιες κουβέρτες ακόμα και άπλυτα εσώρουχα.

«Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε» τονίζει ο αρχιμανδρίτης και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια».

Η ανάρτηση για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

«Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχρηστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρτάρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια».


Πηγή