17 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς που εισέρχονται στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης στη Μονάδα Λοιμώξεων στην Θεσσαλία νοσηλεύτηκαν 115 άτομα, εκ των οποίων 107 ήταν ανεμβολίαστοι και οι οκτώ ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα έχει διάρκεια και θα αφορά τους ανεμβολίαστους, δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην ανάρτησή του καθηγητού στο διαδίκτυο φαίνεται ότι μεταξύ 31 Μαΐου – 31 Αυγούστου στη Μονάδα Λοιμώξεων νοσηλεύτηκαν 115 άτομα, εκ των οποίων 107 ήταν ανεμβολίαστοι και οι οκτώ ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Μελετώντας το πλήθος των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο ο κ. Γουργουλιάνης διαπίστωσε ότι οι ευάλωτοι είναι λιγότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι, λόγω του εμβολιασμού.

«Συχνά αποφεύγω να σχολιάσω απόψεις ασθενών, αλλά κάποιοι συνήθως στο οικογενειακό περιβάλλον είναι οι αρνητές, που εμποδίζουν τον εμβολιασμό των συγγενών τους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν τα εμβόλια κρυφά από το περιβάλλον τους».

Η ιστορία της άρνησης επαναλαμβάνεται. Υπήρξαν αντίστοιχα φαινόμενα στο παρελθόν όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα εμβόλια της ευλογιάς. «Τα εμβόλια νίκησαν τις μεγάλες πανδημίες», σημειώνει ο κ. Γουργουλιάνης.

«Οι ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία. Πρέπει να τους πάμε δεμένους να εμβολιαστούν εκείνους που είναι άνω των 50 ετών. Αυτό το κύμα της πανδημίας που περνούμε είναι το κύμα των ανεμβολίαστων. Θα είναι πλατύτερο, αν και όχι το ίδιο σε ένταση με το προηγούμενο».

«Τρομάζουν οι γονείς όταν ακούν ότι θα νοσήσουν πάνω από 300 με 400 παιδιά. Επομένως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά και κυρίως αυτοί που φοιτούν στα πανεπιστήμια», ανέφερε ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή