25 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Υπέρ της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η κ. Γιαννακοπούλου εξήγησε τη θέση του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «ως υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη είμαστε υπέρ της τροπολογίας γιατί θέλουμε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην κοινωνία».

Το ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μέσω της ειδικής αγορήτριας του κόμματος, Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Η κ. Γιαννακοπούλου εξήγησε τη θέση του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «ως υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη είμαστε υπέρ της τροπολογίας γιατί θέλουμε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην κοινωνία».

Παράλληλα, τόνισε πως «εμείς ως ΚΙΝΑΛ είμαστε θετικοί στην υποχρεωτικότητα για αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων. Είναι επιβεβλημένος ο εμβολιασμός τους και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή και την υγεία αυτών που δουλειά τους είναι να υπηρετούν τους πολίτες».

Σημείωσε δε πως «και βέβαια η υποχρεωτικότητα, για να είμαστε σοβαροί σε αυτά που λέμε, θα σημαίνει και κάποιες επιπτώσεις για όσους δεν εφαρμόζουν τους κανόνες».

Επιπλέον, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε είναι αδιανόητο «να υπάρχουν ανεμβολίαστοι σε δομές υγείας και ας αφήσουν πολλοί τα κηρύγματα περί δικαιωμάτων με τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να τα τεκμηριώσουν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι «φορέας θανάτου» ή «ξενοδόχος θανάτου», όπως είπε ο ακαδημαϊκός Τάσιος.»

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε από όλα τα κόμματα «να βγουν και να πουν καθαρά τη θέση τους. Στάση υπέρ του εμβολιασμού και ταυτόχρονα να λένε κάποιοι ότι οι επιπτώσεις συνιστούν δήθεν αιτίες διχασμού, είναι θολή θέση. Είναι α-πολίτικη θέση, κανείς δεν μπορεί να θέλει να πατάει σε δύο βάρκες».

Η ειδική αγορήτρια του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε καθυστερήσεις στην κυβερνητική πολιτική ακόμα και στο να φέρει αυτή την τροπολογία λέγοντας ότι στην Ιταλία η υποχρεωτικότητα για το σύνολο των υγειονομικών έγινε τον Απρίλιο και σήμερα το 99% είναι εμβολιασμένοι.

Ακόμη, καταλόγισε αναποτελεσματικότητα στην καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και στην αντιμετώπιση των εκατοντάδων, χιλιάδων Fake News τα οποία αναπαράγονται ανεύθυνα και ειδικά στο διαδίκτυο. Θα χρειαζόταν, είπε, μια πολύ πιο συντονισμένη καμπάνια ενημέρωσης από όλες τις δυνάμεις και τους χώρους» και «εμείς ως ΚΙΝΑΛ όπως ανακοινώσαμε ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης».

Σκανδαλίδης: Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας

«Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας για συγκεκριμένους χώρους που η παρέμβαση είναι ανάγκη!» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος ωστόσο χαρακτήρισε «ασχεδίαστη» την πολιτική της κυβέρνηση για και έκανε λόγο για παρεμβάσεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις υστερήσεις που παρατηρούνται λόγω της κυβερνητικής πολιτικής ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολυγλωσσία και θέατρο παραλόγου».

«Δεν πείθει μια τέτοια εικόνα για πολιτική εμβολιασμού που θα συνεπάρει και διεκδικήσει τον κόσμο! Δεν υπάρχει συγκροτημένη παρέμβαση ανάμεσα σε σκεπτικιστές και ψεκασμένους» είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή