14 Ιουνίου 2021

Κικίλιας: Αυξάνονται οι «ανάσες» Ελευθερίας, «καλπάζει» το πρόγραμμα εμβολιασμού- Έκκληση για σύνεση

Χαλάρωση Lockdown: Την άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοινώνει από το υπουργείο Υγείας ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. Τι είπε κατά την επίσημη ενημέρωση.

Στα σημερινά 2.489 νέα κρούσματα και τις μολύνσεις που καταγράφηκαν στη χώρα αναφέρθηκε ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την έναρξη της επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 12/05.

«Με απόφασή μου και μετά από 6 μήνες προχωράμε από αύριο στην άρση της αναστολής των κανονικών αδειών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με ευθύνη των ομάδων υγείας, θα οργανωθεί η λειτουργία της κάθε υγειονομικής μονάδας το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ανέφερε, ότι σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106.000 εμβολιασμούς. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.915.568 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας, σήμερα, θα έχουν γίνει 4.000.000 εμβολιασμοί.

Όπως είπε στη συνέχεια, ποσοστό 2,6% των Ελλήνων πολιτών έχουν εμβολιαστεί με μία δόση και 1,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ οι πολίτες είναι κατά 97% συνεπείς στα ραντεβού τους.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην επιχείρηση Ελευθερία, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον προηγούμενο Νοέμβριο, δηλώνοντας υπερήφανος για την 4η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ που καταλαμβάνει η χώρα μας όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών. «Η Ελλάδα είναι στην 8η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όσον αφορά στο ποσοστό των πολιτών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και τα 19 νησιά που θα ενισχυθούν με κινητά συνεργεία εμβολιασμού και από εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να επιτευχθεί ο εμβολιασμός των περισσότερων 700.000 κατοίκων, άνω των 18 ετών, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά, ενώ σε άλλα 36 νησιά ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή