12 Μαΐου 2021

Μπάιντεν: Στόχος, ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων έως την 4η Ιουλίου

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για άμεσο εμβολιασμό των εφήβων, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, τόνισε την Τρίτη του Πάσχα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή και να φερόμαστε με σεβασμό στον διπλανό μας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην πανδημική κρίση.

Στόχος της διακυβέρνησης Μπάιντεν είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού έως τις 4 Ιουλίου, ημερομηνία όπου εορτάζεται η μέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν γνωστοποίησε την πρόθεση του να γίνουν οι εμβολιαστικές δόσεις ακόμα πιο προσιτές για όλους τους Αμερικανούς.

Η ομοσπονδιακή διακυβέρνηση θα διανείμει 29 εκατομμύρια δόσεις στις πολιτείες αυτή την εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, τον προσεχή Ιούνιο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να λάβει μέρος στη συνάντηση των G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας, στις 11-13 Ιουνίου και κατόπιν να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος -στις 14/6- στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή