25 Ιουνίου 2022

Gay οργάνωση τα “χώνει” στον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο

Την οργή gay οργάνωσης προκάλεσε με συνέντευξή του ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ανέφερε πως αν και μέχρι τα 22 του υπήρξε bisexual δε θέλει να κάνει παιδί καθώς δε θα μπορούσε να του προσφέρει ένα τυπικό πρότυπο οικογένειας.

Τη δήλωσή του αυτή σχολίασαν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, μέσα από ανάρτηση τους στο Facebook.

“Είδαμε απόσπασμα συνέντευξης του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, γνωστού στιχουργού και ραδιοφωνικού παραγωγού, σε mainstream ΜΜΕ. «Κράχτης» στον τίτλο ήταν οι υποτιθέμενες αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή του, και συγκεκριμένα το ότι υπήρξε bisexual ως τα 22 του.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα θέματα που δεν μας αφορούν, π.χ. την άποψή του ότι κάποια πρόσωπα της εγχώριας showbiz αδίκως στοχοποιούνται σε μια εποχή που έχουμε κερδίσει πια το δικαίωμα να λέμε ελεύθερα την άποψή μας, ούτε το κατά πόσο κάποιοι αυτού του χώρου είναι αξιόλογοι και άλλοι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν αύριο χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Στα καθ’ημάς, τι μας δήλωσε ο κύριος Γιαννόπουλος; Ότι δεν θέλησε ποτέ να κάνει παιδί, καθώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή την ζωή. Δεν θα μπορούσε να προσφέρει σε ένα παιδί το τυπικό μοντέλο οικογένειας ώστε αυτό το παιδί να έχει καλύτερες βάσεις για να είναι ευτυχισμένο και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα αργότερα. Εξάλλου, θα του ήταν εύκολο να κάνει παιδί, και μάλιστα χωρίς παρένθετη, καθώς έχει υπάρξει bi στα νιάτα του και δεν είναι κόπος να θυμηθείς πως γίνεται το παιδί.

Μάλιστα.

Τι έχουμε να απαντήσουμε εμείς, ως Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, στον συγκεκριμένο κύριο και σε όλους εκείνους που ενδεχομένως συμφωνούν απόλυτα με τα λεγόμενά του:
Το να θέλει ή να μην θέλει κάποιος να κάνει παιδί είναι, όντως, προσωπική του επιλογή. Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας, ανεξαρτήτως φύλου και ερωτικών επιλογών, επιλέγουν συνειδητά να μην κάνουν παιδί για τον οποιοδήποτε δικό τους λόγο, και δεν οφείλουν εξηγήσεις σε κανέναν.

Το να θεωρεί κανείς ότι δεν μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί όλα εκείνα που θα όφειλε, είναι επίσης μια στάση ζωής. Ωστόσο, όταν θεωρεί ότι το παιδί χρειάζεται το τυπικό μοντέλο οικογένειας για να είναι ευτυχισμένο και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, πέφτει σε λογικό σφάλμα.

Κάποιες δεκαετίες πριν ο Γιώργος Μαρίνος, σε αντίστοιχη ερώτηση, είχε πει ότι δεν θα ήθελε να κάνει παιδί γιατί εκείνο θα έπρεπε να μεγαλώσει ως παιδί του Μαρίνου, με όλο το αρνητικό φορτίο του να έχεις έναν γκέι πατέρα σε μια μη-ανεκτική κοινωνία. Αυτό δεν ισχύει πια για την περίπτωση του κυρίου Γιαννόπουλου. Ήδη υπάρχουν, σε όλο τον δυτικό κόσμο αλλά και στην Ελλάδα συγκεκριμένα, παιδιά γκέι γονιών και μεγαλώνουν μια χαρά. Μπορούμε, με το χέρι στην καρδιά αλλά και με ατελείωτη επιστημονική τεκμηρίωση, να τον διαβεβαιώσουμε ότι και τα παιδιά που δεν μεγαλώνουν σε τυπικό μοντέλο οικογένειας είναι υγιή, ολοκληρωμένα και πλήρως ενταγμένα.

Όσο για τα προβλήματα που υπονοεί ότι θα αντιμετωπίσουν εκτός οικογένειας, σίγουρα δεν πρόκειται να πάμε μπροστά αν ακόμη και άτομα κατά τα άλλα ανοικτά ως προς την σεξουαλικότητά τους έχουν τέτοιες αντιλήψεις. Αν π.χ. οποιοδήποτε παιδί αντιμετωπίζει προβληματα ένταξης στο σχολείο, το τελευταίο είναι εκείνο που οφείλει να αλλάξει και να γίνει πιο συμπεριληπτικό, κι όχι το παιδί. Ως γκέι άτομα το έχουμε ζήσει στο πετσί μας αυτό και μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε επίσης ότι κανένας δεν μπορεί, ούτε οφείλει, να αλλάξει για να γίνει αποδεκτός από ένα σύνολο. Το κουστουμάκι της κανονικότητας πέφτει σε όλους στενό και θα έπρεπε να το γνωρίζει πρώτος.

Δεν θα μπούμε καν σε ανάλυση δηλώσεων που αφορούν ευκολία ή δυσκολία αναπαραγωγής, bi μέχρι κάποια ηλικία και ξανά όποτε μας βολεύει κλπ. Αυτά είναι θέματα του καθενός κι ας τα λύσει μόνος του”. – Антон Карначёв

Πηγή:
Ereportaz.gr