5 Ιουλίου 2020

Αντεισαγγελέας του ΑΠ η Μαριάννα Ψαρουδάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Γ 611/2020) η προαγωγή της Μαριάννας Ψαρουδάκη στη θέση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.  Όπως εδώ και μήνες έχει γράψει η στήλη “εδώλιο”, στον Άρειο Πάγο “ανεβαίνει” η νυν Οικονομική εισαγγελέας, Μαριάννα Ψαρουδάκη η οποία προήχθη σε αντεισαγγελέα του ΑΠ. Με αυτόν τον τρόπο καλύφτηκε η θέση στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είχε μείνει κενή μετά την αυτοκτονία του Αντώνη Λιόγα.

Η επιλογή της επί περίπου 4 χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε γίνει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) τον περασμένο Δεκέμβριο. Καθώς παρήλθε το διάστημα κατάθεσης ενστάσεων η κ. Ψαρουδάκη μπορεί πλέον να καταλάβει την θέση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όσον αφορά τώρα στην Οικονομική Εισαγγελία το ΑΔΣ σε επόμενη συνεδρίαση του θα αποφασίσει για τον/την διάδοχο της.

Αναβλήθηκε σήμερα ο ορισμός του αντικαταστάτη ή της αντικαταστάτριας της Οικονομικής Εισαγγελέως, Μαριάννας Ψαρουδάκη η οποία αποχωρεί από τη θέση της μετά την προαγωγή της σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) δεν βγήκε “λευκός καπνός” καθώς ο εισηγητής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του.

Όπως έγραφε την Κυριακή η στήλη “εδώλιο” της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” θεωρείται δεδομένο ότι τόσο ο κ. Βουρλιώτης όσο και τα μέλη του ΑΔΣ (μεταξύ των οποίων είναι και ο Ιωάννης Αγγελής) έχουν την ικανότητα και τη νηφαλιότητα να επιλέξουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για την επόμενη ημέρα του Θεσμού. Η αλήθεια είναι ότι η καρέκλα είναι ηλεκτρική και ότι χρειάζεται ιδιαίτερα πεπειραμένα πρόσωπα με ιδιαίτερες γνώσεις του αντικειμένου αλλά και της ευρύτερης ανθρωπογεωγραφίας των ελεγκτικών μηχανισμών. Άλλωστε τα λεφτά (και τα εικονικά) είναι πολλά!

Ψαρουδάκη

 

Σχετικά άρθρα: 

Oικονομική Εισαγγελία: Προαγωγή για την Μ. Ψαρουδάκη

Πηγή:
Ereportaz.gr