13 Αυγούστου 2020

Αήθης επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαιτίας λεκτικού ατοπήματος

Οι ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας είναι πολύ δύσκολες τόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και λόγω των εξωτερικών απειλών που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πέρα από το ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος δεν έχει κλείσει ούτε μήνα ακόμη στα καθήκοντα της. Δεν υπήρξε στη ζωή της πολιτικός για να έχει άνεση με τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Δεν ανέλαβε τα καθήκοντα της ούτε υπό κανονικές συνθήκες και βρέθηκε από την μία ημέρα στην άλλη μέσα σε ένα καταιγισμό εξελίξεων.

Αυτό το οποίο κυκλοφορεί είναι ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτήρισε «όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε», την «εκπομπή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά. Πράγματι είναι κάτι που έχει βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε αυτή την περιπέτεια, στο κομμάτι το ψυχολογικό».

Και αν εξαιρέσει κανείς την «εκπομπή» είχε απόλυτο δίκαιο. Γιατί πράγματι και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εκπέμπουν μια σιγουριά σε αυτά που μας ενημερώνουν καθημερινά. Με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην νιώθει ότι κάποιοι τυχαίοι, ούτε κάποια κομματικά ρουσφέτια διαχειρίζονται τις τύχες του. Το αντίθετο μάλιστα.

Όπως εκείνοι λοιπόν, που με πολύ συγκαταβατικό τρόπο μέμφονται την πρόεδρο της δημοκρατίας για το …ατόπημα της, και έχουν και την καλοσύνη να της βρίσκουν και ελαφρυντικά, ας θυμηθούν αν ποτέ ήρθαν σε επαφή με κάμερα πως ήταν, αν μπορούν να αφήσουν μήνυμα σε τηλεφωνητή και δεν τα χάνουν ή ακόμη και πως θα ήταν εκείνοι αν ξαφνικά βρισκόντουσαν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και έπρεπε να μιλήσουν.

Και επειδή είμαστε στην Σαρακοστή και λίγες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα θα υπενθυμίσουμε κάτι στους αντικειμενικούς…: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Πηγή:
Ereportaz.gr