4 Απριλίου 2020

Τουλουπάκη: Δεν θα καταθέσει σήμερα

Αναβάλλεται η κατάθεση της Τουλουπάκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τουλουπάκη έχει αντιρρήσεις ως προς τον τρόπο κλήτευσής της .

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουλουπάκη , που βρίσκεται σε διαρκή “αντιπαράθεση” με την πλειοψηφία της Προανακριτικής, είχε ζητήσει προθεσμία για να καταθέσει στα τέλη Ιανουαρίου επικαλούμενη φόρτο εργασίας. Το αίτημα διατύπωσε σε έγγραφό της η Τουλουπάκη, η οποία φέρεται, βάσει και των έως τώρα καταθέσεων μαρτύρων, να είναι από τα πρόσωπα-κλειδιά στη διεξαγόμενη έρευνα της Βουλής. “Αιτούμαι όπως με καλέσετε μετά δεκαπενθημέρου λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας”, ανέφερε.

Η ίδια επίσης είχε αντιδράσει με ένταση όταν το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος και όχι ως μάρτυρας. Τότε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Προανακριτικής επιτροπής ανέφερε πως αν κληθεί όχι ως μάρτυρας αλλά ως “ύποπτη” αυτό θα συνιστά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Στην επιστολή της η κ. Τουλουπάκη ανέφερε τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Προανακριτικής Επιτροπής

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής υπέβαλαν αίτημα με το οποίο ζήτησαν να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι της μάρτυρος, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος μου.

Είναι φανερό ότι το ως άνω διατυπωθέν αίτημα καθώς και οι σχετικές διαρροές στον τύπο, την στιγμή που, όπως είναι γνωστό πανελληνίως, διενεργείται σε βάρος μου προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω Προανακριτική Επιτροπή είναι αρμόδια κατά το νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα. Επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στην δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι κ.κ. Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Παρακαλώ όπως για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες (κατ΄ άρθρο 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 εδάφιο α΄ του Κανονισμού της Βουλής).

Με τιμή Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς – ΕλένηΤουλουπάκη Αντεισαγγελέας Εφετών”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή:
Ereportaz.gr