4 Απριλίου 2020

Δικαστικές πηγές: Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος για την Τουλουπάκη

Ο Άρειος Πάγος παρακολουθεί μάλλον σαστισμένος τις εξελίξεις στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής! Σοκ ακόμα και σε ανώτατες δικαστικές πηγές έχει προκαλέσει η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική της Βουλής αλλά και η μήνυση η οποία κάνει λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αυτό το οποίο σχολιάζαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης Μιωνή είναι ότι ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος για τα όσα αποκαλύπτονται σε σχέση με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο επιχειρηματίας έβαλε στο κάδρο και την εισαγγελέα Διαφθοράς αποκαλύπτοντας ότι εκτελούσε εντολές του πρώην αναπληρωτή υπουργού. Εκτός όμως από την κα Τουλουπάκη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ο κ. Μιωνή, ενέπλεξε και τους εισαγγελείς Ζαγοραίο, Ντζούρα και Καλούδη οι οποίοι είχαν ταξιδέψει, μυστικά, στο Παρίσι το Σεπτέμβριο του 2015 προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί. Το συγκεκριμένο ταξίδι είχε αναφέρει ως “απαρχή του κακού” στη Βουλή, ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο κ. Μιωνή στη Βουλή κατήγγειλε στήσιμο και εκβιασμό. Έδειξε ως συμμετέχουσα στα όσα πρωτοφανή έζησε, όπως τα χαρακτήρισε, και την εισαγγελέα Διαφθοράς. “Αυτό εγείρει μείζον θέμα για την κα Τουλουπάκη”, επεσήμαναν δικαστικές πηγές. Έθεταν μάλιστα ζήτημα ανάληψης πρωτοβουλίας από την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Ο Άρειος Πάγος μοιάζει “παγωμένος”, προσέθεταν.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”   είχε αποκαλύψει τα όσα περίεργα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2015 όποτε και ξεκίνησε η διερεύνηση της εγκληματικής οργάνωσης των Μιωνή, Παπασταύρου, Μεταξά οι οποίοι υποτίθεται ότι ξέπλεναν χρήματα για πολιτικούς μέσω της λίστας Λαγκάρντ:

  • Στις 19 Αυγούστου 2019, μια ημέρα προτού παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, ο Γιάννης Φιλιππάκης στέλνει επιστολή απευθείας στο γραφείο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την δηθεν εγκληματική οργάνωση,
  • Ο κ. Παπαγγελόπουλος διαβιβάζει την επιστολή προς διερεύνηση στον προϊστάμενο της εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίο. Ανοίγει δικογραφία.
  • Λίγο πριν τις εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2015, η ομάδα Ζαγοραίου, Ντζούρα, Τουλουπάκη, Καλούδη πάνε μυστικά στο Παρίσι για να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί. Μαζί τους και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Για το ταξίδι αυτό δεν ενημερώθηκε η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
  • Στο μεταξύ ο Σταύρος Παπασταύρου γίνεται και προεκλογικό σποτ.
  • Με την επιστροφή από το Παρίσι η δικογραφία μένει στο Προανακριτικό τμήμα. Στην κα Τουλουπάκη.
  • Το 2017 όταν η κα Τουλουπάκη ορίζεται εισαγγελέας Διαφθοράς η δικογραφία “μετακομίζει” μαζί της. Κάτι παράνομο καθώς η διερεύνηση αφορούσε ιδιώτες και όχι κρατικούς αξιωματούχους. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως η κα Τουλουπάκη παίρνει αγκαλιά τη δικογραφία.
  • Το 2019, τον Ιούνιο, προεκλογικά και προ της διαφαινόμενης επικράτησης της ΝΔ η δικογραφία τελικά αρχειοθετείται! Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι δεν καλούνται καν σε εξηγήσεις καθώς δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής.

Περισσότερα την Κυριακή στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”.

 

 

Πηγή:
Ereportaz.gr