25 Σεπτεμβρίου 2022

Κόκκινο Ποτάμι: Η πιο τραγική φιγούρα στη σειρά με τον μοναδικό Βαμβακίδη (photos)

O Δημήτρης Δρόσος, τον οποίο απολαμβάνουμε ως Μεχμέτ στο «Κόκκινο Ποτάμι», μίλησε για όλα.

Αποκάλυψε πώς προέκυψε η συμμετοχή του στη σειρά του Open beyond, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που θα δούμε, ενώ ακόμη μίλησε για τον Τάκη Βαμβακίδη.

Πώς προέκυψε το «Κόκκινο Ποτάμι» στη ζωή σας;

Με κάλεσαν αρχικά από το «Κόκκινο Ποτάμι» για άλλον ρόλο από αυτόν που υποδύομαι τώρα, διότι είχαν μια άλλη εικόνα για μένα από προηγούμενη συνάντηση που είχαμε κάνει για ένα άλλο πρότζεκτ. Βέβαια στο τηλέφωνο τους ενημέρωσα λέγοντας τους ότι δεν είμαι όπως με θυμάστε. Ωστόσο ” επέμεναν να με δουν, όπως κι έγινε. Συναντήθηκα με τον κ. Μανουσάκη, .ρ οποίος αφού με ρώτησε κάποια πράγματα, μου ανέθεσε τον ρόλο του Μεχμέτ Καρτάλ εξηγώντας μου ότι είναι ένας σημαντικός ρόλος.

Πώς αντιδράσατε όταν σας είπε ότι θα υποδυθείτε τον Μεχμέτ Καρτάλ;

Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα τον ρόλο και δέχτηκα αμέσως.

Είναι δύσκολος ο ρόλος σας;

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας ρόλος με απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο να υποδύομαι έναν τέτοιο ήρωα. Ο Μεχμέτ Καρτάλ είναι ένας φανατικός υπερεθνικιστής. Κατακτά υψηλά αξιώματα, όπως αυτό του υπουργού . Εσωτερικών. Είναι υποκινητής πολλών αγριοτήτων εναντίον των Ποντίων. Πολύ περίεργη προσωπικότητα και πολύ χειριστικός. Ωστόσο είμαι επαγγελματίας ηθοποιός και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ.

Εχετε κάποια κοινά στοιχεία με τον ήρωα που υποδύεστε;

Απολύτως κανένα. Δεν με διακρίνει αυτή η σκληρότητα. Είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος άνθρωπος.

23-04-39-image-5e00edddb7b17.jpgΔημήτρης Δρόσος

Υπάρχει κάποια σκηνή μέχρι τώρα που να σας δυσκόλεψε;

Αρκετές. Η σκληρότητα που επιδεικνύει ο Μεχμέτ Καρτάλ κυρίως είναι λεκτική, αλλά βλέπουμε και σκηνές που υπάρχει και σωματική βία. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένας πολύ μεγάλος βαθμός δυσκολίας με τέτοιου είδους σκηνές, καθώς πρέπει να γίνονται με προσεκτικό τρόπο ώστε να μην τραυματιζόμαστε.

Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας για τις ανάγκες του ρόλου σας ήταν εύκολη υπόθεση;

Δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολη υπόθεση. Ηξερα λίγα τουρκικά, αλλά χρειάστηκε και πολλή μελέτη από την πλευρά μου, καθώς μέσα από τον συγκεκριμένο ρόλο πρέπει να υποστηρίξω ένα από τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκείνη την περίοδο και ο λόγος όπως καταλαβαίνετε πρέπει να ρέει.

Ο κόσμος πώς σας αντιμετωπίζει στον δρόμο; Σας λένε κάτι για τον ρόλο σας;

Ευτυχώς οι περισσότεροι δεν με αναγνωρίζουν. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που με αναγνωρίζουν και μου έχουν πει χαρακτηριστικά: «Είσαι πολύ κακός, έ;». Αλλά και ο πεντάχρονος ανιψιός μου που είδε ένα στιγμιότυπο στην τηλεόραση, γύρισε και είπε στους γονείς του: «Ο θείος Δημήτρης γιατί είναι κακός;». Και εκεί χρειάστηκε να του εξηγήσουν οι γονείς του ότι είναι ένας ρόλος.

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η πιο τραγική φιγούρα στη σειρά;

Θεωρώ ότι ο κ. Τάκης Βαμβακίδης με αυτόν τον μοναδικό τρόπο που ερμηνεύει τον πατέρα είναι ο πιο τραγικός. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που έζησαν οι Πόντιοι τότε.

Τάκης Βαμβακίδης

Τι μας επιφυλάσσει στη συνέχεια η σειρά;

Θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν τα πράγματα για τον ποντιακό Ελληνισμό. Είναι ένα ποτάμι το οποίο κυλάει και δεν έχει γυρισμό, δυστυχώς. Εχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια.

Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι σταθμός στη μέχρι τώρα καριέρα σας;

Είναι η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά, οπότε σίγουρα είναι ένας σταθμός. Θα ήθελα να μην είναι ο μόνος όμως.

Εκτός από το «Κόκκινο Ποτάμι» αυτήν την περίοδο παίζετε και στην παράσταση «Ανθρωποι και ποντίκια»…

Πρόκειται για ένα έργο του Τζον Στάινμπεκ που μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Υποδύομαι τον Λένο, ένα παιδί με νοητική υστέρηση, που χρειάζεται φροντίδα. Με συνοδοιπόρο τον φίλο του, Βασίλη, πηγαίνουν από δουλειά σε δουλειά, δεν στέκονται όμως σε καμία. Ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Κάποια στιγμή καταλήγουν σε μια μάντρα ανακύκλωσης για να εργαστούν. Και κάπου εκεί ξαναρχίζει το δράμα τους.

Πηγή: Tv Έθνος