12 Ιουλίου 2020

Ολυμπιακός: Σοβαρές καταγγελίες για Σαββίδη.

Τριγμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλούν οι σοβαρές καταγγελίες του Ολυμπιακού μέσω εγγράφων που έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του “ONE” και της ιστοσελίδας “In.gr”, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται πως εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ομάδας της Ξάνθης.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός κατά του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το κανάλι “OΝΕ” και η ιστοσελίδα “In.gr”, υπάρχει αποδείξεις της συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης αφού η εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων και ιδιοκτησίας του ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη, έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Σημειώνεται πως η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα και μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας του “ΟΝΕ” τονίζοντας ότι τα θέτει στην διάθεση της δικαιοσύνης, φαίνεται ότι τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης εισέπραξαν οι κύριοι Πανόπουλος και Συγγελίδης, οι οποίοι είναι μέλη του Δ.Σ της Ξάνθης.

Επίσης το ρεπορτάζ του «OΝΕ» περαθέτει άλλο ένα σημαντικό στοιχείο, προς επιβεβαίωση της σχέσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη και αφορά το ότι οι κύριοι Πιαλόγλου και Χαλαβαζής, συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου τόσο στην Ξάνθη όσο και στη Vialans.

Σημειώνεται πως εφόσον αυτά που καταγγέλλονται ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη και οι τιμωρίες που προβλέπονται φτάνουν μέχρι και τον υποβιβασμό.

 

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσης που κάνει λόγο για “συκοφαντίες” και δίνει… ραντεβού στα δικαστήρια.Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

“Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται.

Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες.

Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις “αυθόρμητες” ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλει -ω εκ του θαύματος- ο Ολυμπιακός”.“Πανόπουλος και Συγγελίδης θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες!”

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ξάνθη με την οποία ενημερώνει πως οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Πανόπουλος και Συγγελίδης, θα κινηθούν νομικά για τη διαφύλαξη του ονομάτος τους και των εταιρειών τους, σε ότι έχει να κάνει με το ρεπορτάζ του καναλιού “ΟΝΕ” που προβλήθηκε την Τρίτη (3/12) και θέτει ζήτημα ιδιοκτησίας των εγκαταστάσεων της ομάδας από εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη

“Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε σήμερα από το κανάλι One Channel και που αναφέρεται στους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Πανόπουλο και κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη “μεγαλομετόχους”, ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ, οι τελευταίοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το όνομά τους όπως κι αυτό των εταιρειών τους”.

Πηγή: www.newsit.gr