9 Ιουλίου 2020

Παναθηναϊκός – Πεδουλάκης: "Φάρμακο η νίκη. Παράδοξο να δέχομαι κριτική όταν κερδίζουμε"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης -μιλώντας στη Media Day τουΠαναθηναϊκού- στάθηκε στην αναγκαιότητα της νίκης στο αυριανό (14/11) ματς με την Άλμπα Βερολίνου -για την 8η αγωνιστική της Euroleague- που θα λειτουργήσει ως φάρμακο όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τη νίκη που λειτουργήσει ως “φάρμακο” ψάχνει κόντρα στην Άλμπα ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης ενόψει της αυριανής (14/11) αναμέτρησης του “τριφυλλιού” με τη γερμανική ομάδα στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Euroleague ενώ ο Έλληνας τεχνικός άφησε αιχμή για το ότι δέχεται κριτική ακόμα κι όταν η ομάδα του νικάει.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στη Media Day των “πρασίνων” για:

Τα δυνατά στοιχεία της Άλμπα Βερολίνου: “Η Άλμπα είναι καλή στο transition και παίρνει πολλά τρίποντα, έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε το κομμάτι αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και έχει αρκετά ελεύθερο παιχνίδι. Αυτά είναι τα πιο σοβαρά στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι απλά plays που ξέρεις πως τα παίζουν. Είναι μια ομάδα που μοιράζει τον χρόνο, είναι νεανική, έχει ενέργεια, αλλά έχει απειρία”.

Τον προπονητή της γερμανικής ομάδας, Αΐτο Ρενέσες: “Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τα βασικά, έχει φτιάξει πολλές ομάδες. Η διαχρονικότητά του τα λέει όλα”.

Το πώς θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός μετά από τον αποκλεισμό στο κύπελλο: “Η μόνη αντίδραση είναι να κερδίσεις το παιχνίδι. Άλλη αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει. Κληθήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι σε 35 ώρες, δεν ήμασταν έτοιμοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά οι μεγάλες ομάδες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν αυτά, να μην έχουν συναισθήματα έντονα, χαράς η λύπης. Το μόνο φάρμακο είναι να νικάς”.

Την κριτική που υπάρχει προς το πρόσωπό του: “Όταν χάνουμε ή όταν δεν παίζουμε καλά, είναι λογικό, είναι μέρος της δουλειάς. Το παράδοξο είναι όταν κερδίζουμε”.

Πηγή: www.newsit.gr