9 Ιουλίου 2020

Thom Yorke: Φουλ της… δυστοπίας στο βιντεοκλίπ για το «Last I heard». video

Ο Thom Yorke παρουσιάζει τη νέα δουλειά του με ένα βίντεο κλιπ που έχει προκαλέσει ήδη συζητήσεις σε όλο τον κόσμο.

Εκφράζει τις απόψεις του Thom Yorke η αισθητική του βιντεοκλίπ για το τραγούδι του, «Last I heard (…He Was Corcling the Drain)», το οποίο ετοίμασε ο Saad Moosajee.

Τον Thomas Edward Yorke τον γνωρίσαμε ως τραγουδιστή και κύριο τραγουδοποιό των Radiohead. Ωστόσο, ο μουσικός που από φέτος είναι – μαζί με το ροκ συγκρότημα – μέλος του Rock and Roll Hall of Fame έχει και σόλο καριέρα. Και επιπλέον είναι υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ζώων ενώ, παράλληλα, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές και αντιπολεμικές δράσεις. Συχνά, στους στίχους των τραγουδιών του κυριαρχούν πολιτικά θέματα.

Στο βιντεοκλίπ, ο Moosajee ζωντανεύει το σιγκλάκι του Yorke σε έναν ομιχλώδη, δυστοπικό κόσμο γεμάτο πλήθη. Φιγούρες ανώνυμες. Μιλώντας στο Colossal, o Moosajee εξήγησε ότι το βίντεο αποτελείται από πάνω από 3.000 καρέ και ότι στη δημιουργία του – στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πολλές τεχνικές – συνεργάστηκε με το Art Camp ένα στούντιο πειραματισμών με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.Δείτε το βίντεο του Thom Yorke

Φωτογραφίες από: YouTube.

Πηγή: www.newsit.gr