5 Δεκεμβρίου 2021

Θεοδωρικάκος: "Κάνοντας ανακύκλωση αποφεύγουμε τα πρόστιμα στην ΕΕ".

Κάλεσμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, να ανακυκλώνουν τα απορρίμματα ώστε η χώρα να αποφύγει τα πρόστιμα προς την ΕΕ, έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θέλω να απευθύνω μια έκκληση σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε οικογένεια και θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα θα το λύσουμε αν ακούσουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά μας που έχουν πολύ ισχυρή περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση και μας λένε ότι πρέπει να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια που παράγουμε μέσα σε κάθε νοικοκυριό», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε:

«Θέλω να παρακαλέσω γι’ αυτό. Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1/1/2020 θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Θεοδωρικάκος: Αναγκαίες οι συνεργασίες

Ο υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη όπου αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των τοπικών προβλημάτων με τη συμβολή του υπουργείου.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος που προσφέρεται για συνεργασίες των δημοτικών παρατάξεων, καθώς όπως σημείωσε, «δεν μπορεί οι κομματικές τοποθετήσεις ή άλλες προσωπικές ιδιοτέλειες να γίνονται αιτία να μη συνεργάζονται και να μη συνενώνονται οι παρατάξεις».

Πηγή: www.newsit.gr