12 Αυγούστου 2020

Κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ποια επίθεση; Λασπολογίες…»

Ο κατηγορούμενος για την επίθεση στο Συνεργείο» δήλωσε απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και αναφέρθηκε στο φόβο που ένιωσε όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Δικαστήριο.

Με την απολογία του Διονύση Αγιοβλασίτη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την επίθεση στον «κοινωνικό χώρο Συνεργείο» και εξετάστηκε σήμερα για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο φόβο που ένιωσε όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την επίθεση στο «Συνεργείο», αλλά και την «μητρική» συμπεριφορά που είχε απέναντί του η ειδική εφέτης ανακρίτρια.

Στο «επίκεντρο» των ερωτήσεων της έδρας προς τον κατηγορούμενο βρέθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δ. Αγιοβλασίτης με τον κατηγορούμενο στη δολοφονία Φύσσα, Γ. Καζαντζόγλου, όταν πλέον είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για το επεισόδιο στο «Συνεργείο».

Πρόεδρος: Στις κλήσεις με τον Καζαντζόγλου έχει γίνει αναφορά στον Λαγό;

Κατηγορούμενος: Φυσικά. Μετά από το Τμήμα του Αλίμου, όταν μας καλέσανε να δώσουμε εξηγήσεις, για κάποια αδικήματα, του ζήτησα τον λόγο για το τι έχει συμβεί και γιατί μας καλούν μάρτυρες.

Πρόεδρος: Και τι απάντηση πήρατε;

Κατηγορούμενος: Μου είχε πει ότι θα μιλήσει με τον Πατέλη και μετά αυτός με τον Λαγό και θα με ενημέρωνε.

Πρόεδρος: Μάθατε εκ των υστέρων τι είχε γίνει;

Κατηγορούμενος: Όχι. Όταν εγώ ζήτησα εξηγήσεις δε μου είπαν αν έχει γίνει κάτι.

Πρόεδρος: Από ποιον ζητήσατε εξηγήσεις;

Κατηγορούμενος: Το μήνυμα που μιλάω με τον Καζαντζόγλου και λέει ότι θα πάρει τον Πατέλη και μετά τον Λαγό και θα με ενημερώσει. Μετά με πήρε ο Καζαντζόγλου για τελείως άσχετο λόγο και μου λέει: «Δεν έχει συμβεί κάτι, είναι λασπολογία. Το έκαναν για το θεαθήναι».

Εισαγγελέας: Λέτε πως ο Καζαντζόγλου πήρε τον Πατέλη και αυτός τον Λαγό. Καταλαβαίνω ότι περιμένατε εντολή από άλλους για το τι θα πείτε στην κατάθεσή σας…

Κατηγορούμενος: Εγώ μίλησα με τον Καζαντζόγλου για να με ενημερώσει αν είχε συμβεί κάτι.

Εισαγγελέας: Θέλατε να σας δώσουν κατευθύνσεις άλλοι. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Όταν σε καλούν να δώσεις κατάθεση πρώτη φορά στη ζωή σου…

Την ίδια στιγμή, ο Δ. Αγιοβλασίτης επισήμανε πως η σχεδόν «μητρική συμπεριφορά» απέναντί του από την ειδική εφέτη ανακρίτρια, τον οδήγησε στο να ανασκευάσει την αρχική του θέση ότι δεν γνώριζε τον Καζαντζόγλου. «Μετά από ότι είχε γίνει με τον Φύσσα, είχε έρθει ένα χαρτί ότι είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Φοβήθηκα. Ήταν τρομακτικό και πρωτόγνωρο για μένα και είπα ό,τι είπα» εξήγησε και συνέχισε: «Με την ειδική ανακρίτρια ένιωσα άνετα και μίλησα. Ήταν πολύ φιλική. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, ο πατέρας μου απ’ έξω έκλαιγε και η συμπεριφορά της ήταν σχεδόν μητρική».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

Πηγή: www.newsit.gr