17 Σεπτεμβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη – Αισθητός και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου

Σεισμός 5,2 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη.
Έγινε αισθητός σε όλο το νησί και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Παπαδόπουλος: Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός.

Ο Εγκέλαδος «ξύπνησε» την Κρήτη! Λίγα δευτερόλεπτα πριν τα ρολόγια δείξουν 07:40 το πρωί της Τετάρτης (31.07.2019) σημειώθηκε σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Αρχικά ο σεισμός είχε «μετρηθεί» σε 5,3 Ρίχτερ. Εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου. σεισμόςΗ πρώτη εκτίμηση για το σεισμό στην Κρήτη

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη.
σεισμός

Η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης. «Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σεισμός ενδιάμεσου βάθους

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN τόνισε πως ο σεισμός ήταν αρκετά δυνατός. Ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, είπε και εκτίμησε πως πολύ πιθανόν να ήταν ο κύριος σεισμός.

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας είχε πει πως «έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό, σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο».