13 Ιουλίου 2020

Ινδία: Ένταση και συγκρούσεις μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων μετά τον φόνο δίχρονης

Μεγάλη είναι η ένταση που επικρατεί στην Ινδία και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας του φόνου ενός κοριτσιού. Συγκρούσεις μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων.

Οι αρχές στην Ινδία έχουν αναπτύξει πολλούς αστυνομικούς και έκοψαν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα σε ινδουιστές και μουσουλμάνους μετά τον φόνο ενός κοριτσιού.

Η σορός του δίχρονου κοριτσιού, που προερχόταν από μια οικογένεια ινδουιστών, εντοπίστηκε στις αρχές του μήνα σε κατάσταση αποσύνθεσης στη χωματερή μιας μικρής πόλης στην περιοχή Αλιγκάρχ, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κοριτσάκι δολοφονήθηκε, γιατί ο παππούς του δεν τους είχε επιστρέψει 127 ευρώ που του είχαν δανείσει.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε ένταση. Ομάδες δεξιών ινδουιστών διαδήλωσαν στην κοινότητα Τάπαλ, εκεί όπου κατάγεται το θύμα και ζήτησαν «την άμεση απόδοση δικαιοσύνης» εναντίον των δραστών.

Η αστυνομία εμπόδισε χθες Δευτέρα έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ινδουιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης Vishwa Hindu Parishad να επισκεφθεί το σπίτι του κοριτσιού. Την προηγουμένη μέλη μια άλλης ακραίας οργάνωσης διαδήλωσαν για να ζητήσουν την επιβολή της εσχάτης των ποινών στους δράστες του φόνου. Ινδουιστικές οργανώσεις έχουν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν «μια μεγάλη συνέλευση», όμως τους εμπόδισαν οι δυνάμεις της τάξης.

«Εφαρμόσαμε το άρθρο 144 (του ποινικού κώδικα που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ταραχές) και αναστείλαμε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο στην Τάπαλ», δήλωσε ο Σάντρα Μπούσαν Σινγκ αξιωματούχος της περιοχής.

«Επίσης για προληπτικούς σκοπούς έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ενισχύσεις της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Τεράστια είναι η αύξηση του αριθμού των βίαιων ενεργειών εναντίον παιδιών τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, με σχεδόν 100.000 περιστατικά το 2016, πενταπλάσιος αριθμός σε σχέση με μία δεκαετία νωρίτερα.

Πηγή: www.newsit.gr